Για εκπληκτικά επιθετικά δίδυμα ξέραμε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και με το παραπάνω. Τώρα όμως ήρθε η ώρα να μάθουμε και για δίδυμα τερματοφυλάκων που δεν θα έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους προωθημένους συμπαίκτες τους.

«Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο». Αυτή την φράση πρέπει να είχαν στο μυαλό τους οι ιθύνοντες ορισμένων μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, οι οποίοι δεν δίστασαν να σχηματίσουν ομάδες στις οποίες το νο1 τους θα έχει και ισχυρό ανταγωνιστή.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων δαπανήθηκαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ, σε… άλλη απλά τελείωσε ένας δανεισμός, αλλά σε κάθε περίπτωση οι ομάδες αυτές την νέα σεζόν θα διαθέτουν ανταγωνισμό και στην θέση του τερματοφύλακα.

Μπαρτσελόνα

Από την περυσινή χρονιά γνώριζε πως το μέλλον της επιφυλάσσει αλλαγές στην θέση του τερματοφύλακα. Οι Βίκτορ Βαλντές και Χοσέ Μανουέλ Πίντο αποχώρησαν όπως αναμενόταν και οι «μπλαουγκράνα» αναγκάστηκαν να κοιτάξουν την αγορά όχι για έναν, αλλά για δύο γκολκίπερ. Τα ονόματα αυτών, Κλαούντιο Μπράβο και Μάρκο Αντρέ τερ Στέγκεν.

barcelona

Συνολικά οι Καταλανοί δαπάνησαν 24 εκατομμύρια ευρώ για τους δύο τερματοφύλακες (12 κόστισε έκαστος), ωστόσο από την νέα σεζόν ευελπιστούν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, όσον αφορά τουλάχιστον την θέση κάτω από τα γκολπόστ. Συνδυασμός εμπειρίας και νιάτων για την θέση του γκολκίπερ της Μπαρτσελόνα, καθώς ο Μπράβο διανύει το 31ο έτος της ηλικίας του, ενώ ο τερ Στέγκεν είναι μόλις 22 χρονών.

Ρεάλ Μαδρίτης

Οι μεταγραφές στην Ρεάλ Μαδρίτης ήταν, είναι και θα είναι ένα φετίχ. Οι Μαδριλένοι αρέσκονται να αγοράζουν και να πωλούν παίκτες όσο τίποτα άλλο, ακόμα κι αν αυτοί είναι τερματοφύλακες. Δεν θα μπορούσε λοιπόν η Βασίλισσα της Ευρώπης να μην εξασκήσει το «καλοκαιρινό της χόμπι» των μεταγραφών, μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις τους Κέιλορ Νάβας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας με την φανέλα της Κόστα Ρίκα.

Costa Rican goalie Keylor Navas

Ο Νάβας, ο οποίος ήταν γνωστός στους «μερένγκες» κι από την παρουσία του στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με την φανέλα της Λεβάντε, κόστισε 10 εκατομμύρια ευρώ και θα αντικαταστήσει τον μέχρι πέρυσι βασικό Ντιέγκο Λόπες, όντας συγκάτοικος στην θέση νο1 με τον Ικέρ Κασίγιας.

Τσέλσι

Οι «μπλε» του Λονδίνου δεν αντιμετώπιζαν επί χρόνια πρόβλημα στο «άσσο», καθώς ο Πετρ Τσεχ παρείχε την απαιτούμενη ασφάλεια για μια ομάδα που πραγματοποιούσε πρωταθλητισμό τόσο εντός των συνόρων, όσο και εκτός. Το πρόβλημα όμως πλέον δεν ακούει στο όνομα «σταθερότητα του Πετρ Τσεχ» αλλά σε αυτό του Βέλγου γίγαντα, Τιμπό Κουρτουά.

courtouis

Ο 22χρονος τερματοφύλακας απέδειξε κατά τον τριετή δανεισμό του στην Ατλέτικο Μαδρίτης πως αντέχει (και με το παραπάνω) την φανέλα βασικού σε μία ομάδα με υψηλούς στόχους, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Ο Ζοσέ Μουρίνιο ενέκρινε την επιστροφή του Κουρτουά στην ομάδα του και πλέον οι «μπλε» διαθέτουν ένα από τα πλέον δυνατά δίδυμα τερματοφυλάκων στον κόσμο.

Άρσεναλ

Άλλη μία ομάδα που κινήθηκε στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι για την απόκτηση τερματοφύλακα ήταν η Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» απέκτησαν από την γαλλική Νις τον Νταβίντ Οσπίνα, εκταμιεύοντας περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ. Ο Κολομβιανός τερματοφύλακας αγωνίστηκε βασικός σε όλους τους αγώνες της εθνικής του ομάδας στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο και με τις εμφανίσεις του κέντρισε την προσοχή του Αρσεν Βενγκέρ, ο οποίος κινήθηκε για την απόκτησή του.

ospina

Ο Αλσατός τεχνικός μάλιστα σε δηλώσεις του άφησε να εννοηθεί πως ο Οσπίνα δεν θα ανηφορήσει από την Γαλλία προς το Βόρειο Λονδίνο για να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Βόιτσεχ Σέζνι, αλλά θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις την φανέλα βασικού.

Μπάγερν Μονάχου

Είναι δυνατόν να έχεις τον Μάνουελ  Νόιερ κάτω από τα δοκάρια σου και να είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις για να φέρεις κι άλλον γκολκίπερ στην ομάδα σου; Είναι αν είσαι η Μπάγερν Μονάχου. Η «Βαυβαροί» μπορεί να διαθέτουν στο ρόστερ τους έναν από τους καλύτερους (αν όχι τον καλύτερο) τερματοφύλακες στον κόσμο, ωστόσο ακόμα και οι καλύτεροι χρειάζονται ανταγωνισμό.

reina

Κατ’ αυτό τον τρόπο σκέψης η Μπάγερν Μονάχου απέκτησε με 3 εκατομμύρια ευρώ από την Λίβερπουλ τον Πέπε Ρέινα. Ο Ισπανός γκολκίπερ πολύ δύσκολα θα κατορθώσει να «κλέψει» την φανέλα βασικού από το «βουνό» που ακούει στο όνομα Νόιερ, ωστόσο θα αποτελέσει μία εξαιρετική επιλογή σε περίπτωση τραυματισμού ή ανάγκης για ξεκούραση του Γερμανού «άσσου».

Μάντσεστερ Σίτι

Οι «πολίτες» μπορεί να διαθέτουν τον βασικό τερματοφύλακα της Εθνικής Αγγλίας, Τζό Χαρτ, ωστόσο αυτό δεν τους εμπόδισε από το να δαπανήσουν περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσουν από την Μάλαγα τον Βίλι Καμπαγιέρο. Ο Αργεντινός τερματοφύλακας θα αντικαταστήσει στο «Έτιχαντ» τον Ρουμάνο Κόστελ Παντιλίμον, ο οποίος αποχώρησε από τους πρωταθλητές Αγγλίας.

caballero

Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, Μανουέλ Πελεγκρίνι έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με τον Καμπαγιέρο στην Μάλαγα, κάτι το οποίο μένει να φανεί αν θα παίξει τον ρόλο του στην τελική του απόφαση για την θέση του βασικού κάτω από τα γκολπόστ των «πολιτών».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]