Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι τα όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο ελληνικό βόλεϊ αποτελούν θέατρο του παραλόγου. Σε μια άλλη χώρα ίσως αυτό θα ήταν. Στην Ελλάδα όμως και τον ελληνικό αθλητισμό, όπου το παράλογο αποτελεί την καθημερινότητα, τα τεκταινόμενα είναι απλά ένα ακόμα επεισόδιό της.

Πράξη πρώτη

Στους τελικούς της Volleyleague προκρίθηκαν ο Ηρακλής, που έχει να πανηγυρίσει τίτλο τέσσερα χρόνια και ο Φοίνικας Σύρου, ο οποίος πέρυσι ανέβηκε από την Α2 και αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Ο Ηρακλής ως φαβορί νίκησε στα δύο πρώτα παιχνίδια που έγιναν στο γήπεδό του (τη Μίκρα) και χρειαζόταν άλλη μία νίκη για να στεφθεί πρωταθλητής και να πανηγυρίσει το νταμπλ.

Στα δύο επόμενα παιχνίδια όμως οι νησιώτες ανέτρεψαν όλα τα προγνωστικά και με δύο νίκες και τη βοήθεια των φιλάθλων τους έκαναν το 2-2 και έστειλαν τον τίτλο σε πέμπτο παιχνίδι. Και κάπου εκεί ξεκίνησαν τα παρατράγουδα.

Πράξη δεύτερη

Στον πέμπτο τελικό του Σαββάτου λοιπόν δόθηκε στη Μίκρα ένα μίνι ρεσιτάλ ανικανότητας, το οποίο έδειξε κατέδειξε ακριβώς την κατάσταση του ελληνικού βόλεϊ, αλλά και του ελληνικού αθλητισμού εν γένει. Σημειώνεται ότι στο γήπεδο δεν βρέθηκαν παρότι είχαν πρόσκληση ούτε ο γγΑ, Παναγιώτης Μπιτσαξής, ούτε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αχιλλέας Μαυρομάτης, ούτε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Παντελής Τορνατώρος.

Στην είσοδο του γηπέδου βρέθηκαν δύο υπάλληλοι της ΕΣΑΠ (η διοργανώτρια αρχή), οι οποίοι δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν τη μαζική είσοδο οπαδών του Γηραιού, με αποτέλεσμα το γήπεδο να γεμίσει υπεράριθμους οπαδούς και να μετατραπεί σε καμίνι. Μάλιστα οι υπάλληλοι αυτοί δέχτηκαν λεκτικές επιθέσεις και σπρώξιμο από οπαδούς του Ηρακλή που μπήκαν με πλαστά εισιτήρια στο γήπεδο.

Στη συνέχεια την τιμητική τους είχαν οι κροτίδες, τις οποίες θερμόαιμοι οπαδοί έριξαν προς την πλευρά των ανθρώπων του Φοίνικα και παραλίγο να τραυματίσουν τον πρόεδρο της ομάδας, Δημήτρη Παλιοπόρτα.

 

Μέσα σε αυτό το κλίμα οι διαιτητές δεν μπορούσαν να αποφασίσουν για το αν θα πρέπει να γίνει ο αγώνας, καθώς δεν υπήρχε παρά η ελάχιστη αστυνομική δύναμη και αυτή έξω από το γήπεδο και στο εσωτερικό η κατάσταση ήταν εκρηκτική. Όταν μάλιστα ζητήθηκε από τους παράγοντες του Ηρακλή να συμφωνήσουν για τη διεξαγωγή του αγώνα την Κυριακή, κάποιος από τους οργανωμένους οπαδούς έπιασε από το πέτο του σακακιού του τον πρόεδρο του ΤΑΑ Ηρακλής, Θεόφιλο Κολύμπατζη και του είπε να μην γίνει ο αγώνας την επομένη καθώς ο κύριος όγκος των οπαδών θα ήταν στη Λευκάδα για το ποδοσφαιρικό ματς με τον Τυλικράτη.

Παρά την επιθυμία και των δύο ομάδων να γίνει ο τελικός και παρά το γεγονός ο διαιτητής ζήτησε από τους παίκτες να κάνουν δύο φορές ζέσταμα, λίγο αργότερα ανέβαλε τον αγώνα για λόγους ασφαλείας

Πράξη τρίτη

Μετά τις απειλές αυτές μικρής μερίδας οπαδών του Ηρακλή, αλλά και φοβούμενοι για τυχόν επεισόδια, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς δεν αποφάσισαν τη διεξαγωγή του τελικού την επόμενη μέρα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας ανελέητος πόλεμος δηλώσεων και αλληλοκατηγοριών μεταξύ… πάντων!

Οι ηρακλιδείς τα βάζουν με τους συριανούς, οι τελευταίοι με τους πρώτους αλλά και τη Λίγκα, η Ομοσπονδία πανταχού… απούσα και η γενική Γραμματεία Αθλητισμού να αποφασίζει τη διεξαγωγή του τελικού μετά τις εκλογές!

Σε 15 περίπου μέρες δηλαδή και ενώ η προκήρυξη του πρωταθλήματος τονίζει ότι η σεζόν πρέπει να τελειώσει στις 30 Απριλίου, ο Παναγιώτης Μπιτσαξής μεταθέτει τον τελικό αυθαίρετα, εξηγώντας ότι δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα λόγω της έλλειψης απαραίτητης αστυνομικής δύναμης.

Όπως ήταν λογικό οι αντιδράσεις ήρθαν και από τα δύο στρατόπεδα, με τον Φοίνικα να εκδίδει ανακοίνωση αποχώρησης από το πρωτάθλημα – ζούγκλα, όπως το χαρακτήρισε, και τον Ηρακλή να πιέζει για ορισμό ημερομηνίας πριν τις εκλογές, αλλά κανείς να μην είναι ικανός και να πάρει την ευθύνη για το αυτονόητο.

Πράξη… τελευταία

Όλα αυτά συνθέτουν το τοπίο στο ελληνικό βόλεϊ, το οποίο δέχεται ακόμα ένα πλήγμα, από τα πολλά που δέχεται τα τελευταία χρόνια και διώχνει και τους υγιείς φιλάθλους του αθλήματος. Ενός αθλήματος που είναι από τα πιο όμορφα και θεαματικά και που οι ελληνικοί παράγοντες έχουν βαλθεί να ξεπαστρέψουν.

Μετά από τέσσερις χορταστικούς τελικούς δηλαδή, αλλά και τη μεγαλειώδη στήριξη των φιλάθλων των δύο ομάδων σε Μίκρα και Σύρο, μία ομάδα οπαδών που ορίζουν διαφορετικά τη στήριξη στην ομάδα τους, ένα μάτσο ερασιτέχνες παράγοντες και ένας Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού χωρίς πυγμή και χαρακτήρα, κατέστρεψαν μία ήδη κατεστραμμένη σεζόν, στερώντας από τους λάτρεις του αθλήματος ένα όμορφο φινάλε.

Welcome to Greece!

Υ.Γ.: Άπαντες έχουν ξενερώσει και αηδιάσει με το κατάντημα που έχει δημιουργηθεί. Σε περίπτωση διεξαγωγής του πέμπτου αγώνα στις 14 Μαΐου η δεύτερη αποτυχία θεωρείται εγγυημένη…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]