Ο άνθρωπος που τον Γενάρη του 2013 έφυγε ως αποτυχημένος από τον πάγκο του Ολυμπιακού, θα είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Μονακό για τα επόμενα 2+1 χρόνια. Ο λόγος για τον Λεονάρντο Ζαρντίμ .

Δεν ξέρω πως μπορεί να αισθάνονται οι διοικούντες του Πειραιά, από την ώρα που επισημοποιήθηκε αυτή η είδηση. Ο ίδιος άνθρωπος που δεν τους έκανε ενώ είχε την ομάδα πρώτη στο πρωτάθλημα, πήρε τη θέση του Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο της ομάδας του Πριγκιπάτου. Τη θέση του ανθρώπου που «παρακαλάει» η εθνική μας για να γίνει αντικαταστάτης του Φερνάντο Σάντος μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι δεν τα πήγε καθόλου άσχημα, καθώς στην επάνοδό της στην Ligue 1, με τη βοήθεια βέβαια των εκατομμυρίων του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, κατάφερε να τερματίσει δεύτερος πίσω από την Παρί Σεν Ζερμέν των Αράβων, κοντράροντας την ομάδα του Παρισιού σχεδόν μέχρι το τέλος, με τη διαφορά τελικά από την κορυφή να κλείνει στο -9.

Προφανώς και δεν θα μπορούσε κανείς να του ζητήσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τη σεζόν που ανέβηκε από τη δεύτερη κατηγορία. Θα ήταν τουλάχιστον υπερβολικό. Κι όμως, ακόμα και το ελαφρυντικό ότι δεν είχε τον Ρανταμέλ Φαλκάο για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω τραυματισμού (που του στοίχισε και τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ) δεν ήταν αρκετό για να κρατήσει τη θέση του. Πιθανότατα, όχι επειδή δεν τα πήγε καλά, αλλά γιατί οι διοικούντες της Μονακό θεωρούν τον Λεονάρτνο Ζαρντίμ καλύτερό του! Δεν εξηγείται αλλιώς.

Είναι αλήθεια, ότι όπου έχει πάει ο Πορτογάλος έχει «πετύχει» με διαφορετικό τρόπο σε κάθε περίπτωση. Το 2008, ανέλαβε την GD Chavez, ομάδα τρίτης κατηγορίας της Πορτογαλίας και μέσα σε έναν χρόνο την ανέβασε στην δεύτερη κατηγορία. Στο τέλος της σεζόν ανέλαβε την Μπέιρα Μαρ και στην πρώτη του σεζόν στην ομάδα, πανηγύρισε ξανά την άνοδο, αυτή τη φορά στην Liga Sagres, την πρώτη κατηγορία της Πορτογαλίας.

Την σεζόν 2011-2012 ως προπονητής της Μπράγκα, κατέκτησε την τρίτη θέση, η οποία παραμένει η καλύτερη στην ιστορία της ομάδας! Το καλοκαίρι του 2012 δοκίμασε για πρώτη φορά τις δυνάμεις του εκτός Πορτογαλίας για χατίρι του Ολυμπιακού, αλλά αποχαιρέτισε τον Πειραιά μόλις τον Γενάρη του 2013, αφού κρίθηκε ακατάλληλος για λόγους που γνωρίζουν μόνο οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, καθώς στο πρωτάθλημα η ομάδα ήταν πρώτη.

Τη σεζόν που μας πέρασε, ήταν προπονητής της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και κατάφερε να τερματίσει δεύτερος, πίσω μόνο από την Μπενφίκα του Ζόρζε Ζεσούς και πάνω από τηνΠόρτο. Έτσι κατάφερε να εξασφαλίσει από νωρίς στην ομάδα του κάτι που δεν είχε καταφέρει εδώ και 5 χρόνια. Την έξοδο στο Champions League της επόμενης σεζόν!

Η Πορτογαλία δεν είναι μακριά από την Γαλλία και τα κατορθώματα του Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν άργησαν να φτάσουν στα αυτιά  των διοικούντων της Μονακό. Κάπως έτσι, υπέγραψε συμβόλαιο για τα επόμενα δύο χρόνια με τους «μονεγάσκους» και εξαργύρωσε τις επιτυχίες του σε ηλικία μόλις 40 ετών…

Είτε πετύχει είτε όχι στο Πριγκιπάτο, οφείλει να στείλει ένα πολύ ωραίο δώρο στα γραφεία του Ολυμπιακού, για το δώρο που του έκαναν τον Γενάρη του 2013.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]