Πριν γράψω οτιδήποτε, οφείλω πρώτα να παραδεχτώ ότι ήμουν ο πρώτος που τον αμφισβήτησα, όταν ανακοινώθηκε η μεταγραφή του στην Τσέλσι από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο λόγος για τον Ντιέγκο Κόστα που στις πρώτες 4 αγωνιστικές κάνει πράγματα και θαύματα στο Λονδίνο.

Ο Βραζιλιάνος που αγωνίζεται στην εθνική Ισπανίας, σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στην Premier League και ειδικότερα στην Τσέλσι.

  • Έγινε ο πρώτος παίχτης στην ιστορία της Premier League που πέτυχε 7 γκολ στα πρώτα 4 παιχνίδια του στη διοργάνωση.
  • Δεύτερος παίχτης που σκοράρει και στα 4 πρώτα ματς.
  • Δεύτερος στα περισσότερα γκολ στα 4 πρώτα παιχνίδια της σεζόν γενικότερα.

costa_records

Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Αν τον συγκρίνεις με τους άλλους μεγάλους επιθετικούς που έχουν περάσει κατά καιρούς από το Στάμφορντ Μπριτζ, ο Ντιέγκο Κόστα θα βγει πρώτος πιο εύκολα και από τον Γιουσέιν Μπολτ σε κούρσα 100/200 μέτρων.

Ο Ντιέγκο Κόστα στοίχισε 38 εκατομμύρια ευρώ, ο Φερνάντο Τόρες 58 εκατομμύρια ευρώ, ο Αντρί Σεφτσένκο 46 εκατομμύρια ευρώ και ο Ντιντιέ Ντρογκμπά 37 εκατομμύρια ευρώ.

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στο πόσα παιχνίδια χρειάστηκε ο καθένας από αυτούς για να πετύχει 7 γκολ, θα μείνει με το στόμα ανοιχτό, μιας και η διαφορά είναι χαωτική.

Συγκεκριμένα, ο Ντιέγκο Κόστα χρειάστηκε 4 παιχνίδια, ο Ντρογκμπά 18, ο Σεφτσένκο 41 και ο Τόρες 43! Ήδη ο Κόστα έχει πετύχει περισσότερα από το 1/3 των γκολ που πέτυχε ο Τόρες με τη φανέλα της Τσέλσι στο πρωτάθλημα, καθώς ο απολογισμός του Ισπανού παίχτη της Μίλαν, ήταν 20 γκολ σε 110 αγώνες της Premier League!

Τα εντυπωσιακά ρεκόρ του πρώην παίχτη της Ατλέτικο Μαδρίτης, δεν σταματούν εδώ. Δύο ακόμα αξιοσημείωτα κατορθώματά του είναι τα εξής:

costa_chelseastars

Αριθμός γκολ:

  • Ντιέγκο Κόστα (7)
  • Μάντσεστερ Σίτι (7)
  • Άρσεναλ (7)
  • Τότεναμ (7)
  • Μάντσεστερ Γιονάιτεντ (6)
  • Λίβερπουλ (6)

Τέλος, έχει πετύχει περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα, από τον Ρομπέρτο Σολδάδο της Τότεναμ, σε 1600 αγωνιστικά λεπτά λιγότερα! Ο Ισπανός στοίχισε στους «πετεινούς» 30 εκατομμύρια ευρώ…

Τα λόγια είναι περιττά για το ξεκίνημα του Ντιέγκο Κόστα στην Τσέλσι, καθώς οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Είναι αυτονόητο πως δεν είναι δυνατό να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά αν μείνει μακριά από τραυματισμούς, είναι πολύ πιθανό να αποδειχθεί η καλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού όχι μόνο στο Νησί, αλλά και στην Ευρώπη.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]