Περίεργα πράγματα αυτή την εβδομάδα. Ο Απίκος είπε να κάτσει σπίτι να ακούσει μουσική (παρ’ ότι καλά στην υγεία του), ενώ η Ιωάννα aka Σινεfeline το γένος Spitogatus πήρε τους δρόμους και δε μαζευόταν με τίποτα. Σε κάθε περίπτωση, ο μπαξές έχει απ’ όλα, ως συνήθως. Από ταινίες έως wine bars, διαλέγετε και παίρνετε. Μην ξεχνάτε να στέλνετε τις δικές σας προτάσεις για το “Πήγα-Είδα-Άκουσα” στο info@3pointmagazine.gr!

Είδα το «Παράδεισος στη Δύση» και το «Μουσικό κουτί» του Κώστα Γαβρά στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48, Κεραμεικός) στα πλαίσια του αφιερώματος στον μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη. Οι ιστορίες αποτυπώνονται πάνω στον σύγχρονο κοινωνικό καμβά με αδιέξοδα και προβλήματα, ήρωες γεμάτους ανησυχίες και προβληματισμούς. Ταινίες με πολιτικές προεκτάσεις και ευθύνες. Ένας από τους λόγους που συγκλονίζουν είναι η τραγικότητά τους, καθώς έχουν ανάφορο την πραγματικότητα. Διότι τίποτα δεν μπορεί να είναι τόσο τραγικό, όσο η ίδια η ζωή.

Χρύσα Βαϊνανίδη

Είδα την παράσταση “Ο Καλός Άνθρωπος του Σετσουάν” του Μπρεχτ, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λ. Συγγρού 107-109). Φοβάμαι ότι δεν υπάρχει σύντομος τρόπος να σας πω πόσο μου άρεσε, οπότε να σας πω αυτό: η σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου έχει κάνει την παράσταση εξαιρετικά επίκαιρη.

Είδα το “Silver Linings Playbook” (“Οδηγός Αισιοδοξίας”), μια ασυνήθιστη ταινία, που αγγίζει το θέμα της διπολικής διαταραχής, μιας ασθένειας με την οποία έχει ασχοληθεί ελάχιστα ο κινηματογράφος. Αν δεν ξέρετε κάτι γι’ αυτήν, από την ταινία θα μάθετε ελάχιστα και θα φύγετε χαρούμενοι, γιατί θα έχετε δει μια ρομαντική κομεντί με ευτυχισμένο τέλος. Αν ξέρετε περί τίνος πρόκειται, θα φύγετε γνωρίζοντας ότι μόλις είδατε ένα παραμύθι.

Πήγα στο By the Glass, στη Στοά Ράλλη στο Σύνταγμα, ξεκινώντας από εκεί την εκστρατεία αξιολόγησης των κρασάδικων που έχουν ξεπηδήσει τώρα τελευταία στην Αθήνα. Ο χώρος λιτός και ευχάριστος, ο κόσμος λίγο πιο ‘κυριλέ’ από ό,τι έχω συνηθίσει, οι εργαζόμενοι πολύ φιλικοί, οι τιμές γύρω στα 25 ευρώ το μπουκάλι. Εμείς ήπιαμε το Γουμένισσα και μια ξηρή Μαυροδάφνη, που ούτε ήξερα ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα. Πολύ ωραία και τα δύο.

bytheglass

Πήγα στο πάρτι του Εν Λευκώ, στο καινούριο κτίριο του Bios, στην Αναξαγόρα. Πολλοί και πολλά υποσχόμενοι χώροι, μεγάλες, άδειες αίθουσες. Ό, τι πρέπει για πάρτι, αλλά φαντάζομαι ότι έχουν πιο σύνθετα σχέδια από αυτό στο μυαλό τους.

Ιωάννα Νισυρίου

Πήγα στο “Βυσσινόκηπο” (Ζωοδόχου Πηγής 27- απέναντι από το πάρκο Ναυαρίνου) στα Εξάρχεια. Το όνομα του δικαιώνεται πλήρως από τα βυσσινί και μπορντό χρώματα που ντύνουν τόσο τους τοίχους όσο και κάποιες διακριτικές λεπτομέρειες στην καλόγουστη εσωτερική διακόσμηση. Το βραδάκι τα φώτα χαμηλώνουν και τη θέση τους παίρνουν τα μικρά αναμμένα κεράκια στα τραπέζια. Ο χώρος αποπνέει κάτι το ατμοσφαιρικό και το ρομαντικό, ενώ εναλλάσσονται soul, jazz, blues και funky μελωδίες. Ιδιαίτερα τις Κυριακές, η πολύ καλή μουσική έχει την τιμητική της καθώς στην κονσόλα των dj βρίσκεται το δίδυμο από το “Τhe Digging Troll Show” (Damned1 & Alex Red). Αν λοιπόν θέλετε να περάσετε μία ήρεμη βραδιά και να αφεθείτε στους ρυθμούς της jazz της soul μουσικής αλλά και των εύγευστων cocktails, ο Βυσσινόκηπος δεν θα μπορούσε να αποτελέσει ιδανικότερη επιλογή!

Χριστιάνα Βουκελάτου

Άκουσα το soundtrack του Django Unchained. Όπως πάντα ο Tarantino επέλεξε καταπληκτικές μουσικές. Το άλμπουμ περιλαμβάνει από ορχηστρικά του Ennio Morricone (εκ των ων ουκ άνευ) και του Luis Bacalov, ο οποίος μαζί με τον Rocky Roberts υπογράφει και το επιβλητικό τραγούδι των τίτλων, έως hip hop (2pac, RZA), με αρκετά 60s, funk, soul “διαμαντάκια” στο ενδιάμεσο. Το “Freedom” (Anthony Hamilton & Elayna Boynton) έχει κολλήσει στο repeat.

Θέμος “Απίκος” Ρίζος

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

To 3pointmagazine.gr είναι αυτοδιαχειριζόμενο μέσο που δεν έχει εκδότες και διευθυντές σύνταξης, ούτε κομματικές και οικονομικές εξαρτήσεις. Ένα μικρό πείραμα που μεγαλώνει διαρκώς, φιλοδοξώντας να ανταγωνιστεί τα κυρίαρχα, παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης.

Related Posts