Ήταν το εκατοστό mail τέτοιου τύπου που λάμβανα: «ευτυχία είναι…, 7 τρόποι να ευτυχήσεις, ο τάδε είπε για την ευτυχία». Εκνευρίστηκα. Κάθε φορά κάποιος έχει μια φαεινή ιδέα για το τι είναι ευτυχία… και κάθε φορά αυτή η ιδέα βρίσκεται στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο.

 

Λες και η ευτυχία μπορεί να οριστεί απόλυτα. Λες και ό,τι κάνει ευτυχισμένο κάποιον σημαίνει αυτομάτως ότι κάνει ευτυχισμένο και τον άλλο. Λες και ο δικός μου ορισμός της ευτυχίας είναι ίδιος με τον ορισμό κάποιου άλλου.

 

Για παράδειγμα, για μένα, ευτυχία είναι να νιώθεις ζωντανός. Να ζεις έντονα την κάθε στιγμή, απόλυτα και χωρίς όρια. Να γελάς, να κλαίς, να θυμώνεις, να τσαντίζεσαι, να συγχωρείς, να αγαπάς ή να μην αγαπάς, να χορεύεις, να μην μπορείς να πάρεις τα πόδια σου, να πέφτεις, να σε σηκώνουν ή να σηκώνεσαι, να ξαναπέφτεις. Να ζεις ρε παιδί μου τις στιγμές, τις μικρές, τις μεγάλες τις ωραίες, τις άσχημες, τις συγκλονιστικές. Να υπάρχεις!

 

Για κάποιον άλλον ευτυχία μπορεί να είναι τα λεφτά, το κύρος ή φήμη ή ο έρωτας μόνο. Μάταιο. Το να προσπαθείς να ορίσεις την ευτυχία είναι σαν να προσπαθείς να ορίσεις την ζωή και η ζωή δεν ορίζεται…ίσως… «Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά ‘χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ’ τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη».*
…Και δυστυχώς από την ζωή μας σήμερα λείπουν και τα τρία.

*Νίκος Μπελογιάννης

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

To 3pointmagazine.gr είναι αυτοδιαχειριζόμενο μέσο που δεν έχει εκδότες και διευθυντές σύνταξης, ούτε κομματικές και οικονομικές εξαρτήσεις. Ένα μικρό πείραμα που μεγαλώνει διαρκώς, φιλοδοξώντας να ανταγωνιστεί τα κυρίαρχα, παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης.

Related Posts