Επεισοδιακά φαίνεται πως ήταν τα φετινά Όσκαρ αφού την κρίσιμη στιγμή που όλοι περίμεναν να ανακοινωθεί το βραβείο για την καλύτερη ταινία, οι παρουσιαστές είχαν πάρει λάθος κάρτα, γεγονός το οποίο μόλις έγινε αντιληπτό διορθώθηκε αμέσως. Ενώ κανονικά, λοιπόν, το βραβείο καλύτερης ταινίας ανακοινώθηκε ότι το παίρνει το La La Land, ξαφνικά γίνεται γνωστό ότι το βραβείο κανονικά το είχε κερδίσει το Moonlight!

Πρόκειται για μια από τις πιο επικές γκάφες στην ιστορία των Όσκαρ, μιας και ο θόρυβος ύστερα από το μεγάλο αυτό φιάσκο δεν έχει ακόμα καταλαγιάσει. Πολλοί το χαρακτήρισαν ως το μεγαλύτερο λάθος στην ιστορία των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Μάλιστα, ο Al Seib, φωτογράφος των Los Angeles Times, απαθανάτισε τα έκπληκτα βλέμματα των  ηθοποιών την στιγμή της επικής γκάφας! «Η φωτογραφία τραβήχτηκε κυριολεκτικά σε μία στιγμή», δήλωσε ο Seib στους Los Angeles Times. «Ποτέ δεν ξέρεις τη σημασία μιας φωτογραφίας παρά μόνο μετά το συμβάν», πρόσθεσε ο βετεράνος φωτογράφος που καλύπτει την τελετή απονομής των Όσκαρ τα τελευταία 30 χρόνια.

Φυσικά δεν έλειψαν και τα χιουμοριστικά-καυστικά σχόλια εναντίον του Τραμπ, από τον παρουσιαστή Τζίμι Κίμελ, ο οποίος είπε: «Αυτό το πρόγραμμα το παρακολουθούν απευθείας εκατομμύρια άνθρωποι, Αμερικανοί και πολίτες 225 και πλέον χωρών σε όλο τον κόσμο, που τώρα μας μισούν». Τα αιχμηρά σχόλια όμως εναντίον του Τραμπ συνεχίστηκαν όταν ο Εμποράκος του Ασγκάρ Φαραντί έλαβε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και εξ ονόματός του διαβάστηκε από την Ανουσέχ Ανσάρι ένα μήνυμα καταδίκης του αντιμεταναστευτικού διατάγματος του Τραμπ.

Για να διαμαρτυρηθούν μερικοί από τους ηθοποιούς έβαλαν μια μπλε κορδέλα στα ρούχα τους. Πρόκειται λοιπόν για την έκδηλη υποστήριξη των celebrities στο ACLU, την εθνική μη κυβερνητική μη κερδοσκοπική οργάνωση των Αμερικάνων για την προστασία των δικαιωμάτων τους. To ΑCLU είναι η οργάνωση που μήνυσε τον Ντόναλντ Τραμπ για την εντολή απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ των μεταναστών από τις μουσουλμανικές χώρες, εκ μέρους δύο αντρών που κρατήθηκαν στα αεροδρόμια ως ύποπτοι για τρομοκρατική ενέργεια.

And the Oscar goes to…

Καλύτερη ταινία: Μoonlight

A’ ανδρικός ρόλος: Casey Affleck, Manchester By the Sea

A’ γυναικείος ρόλος: Εmma Stone, La La Land

Καλύτερη σκηνοθεσία: Damien Chazelle, La La Land

Β‘ Ανδρικός ρόλος: Μaherhsala Ali, Moonlight

B’ Γυναικείος ρόλος: Viola Davis, Fences

Καλύτερο πρωτότυπο σενάριο: Kenneth Lonergan, Manchester by the Sea

Καλύτερο διασκευασμένο σενάριο: Barry Jenkins, Moonlight

Καλύτερη φωτογραφία: La La Land

Καλύτερο Μοντάζ: Hacksaw Ridge

Καλύτερη ταινία Κινουμένων Σχεδίων: Zootopia

Μικρού μήκους ταινία Κινουμένων σχεδίων: Piper

Καλύτερο Ντοκιμαντέρ: OJ: Made in America

Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους: The White Helmets

Μικρού μήκους ταινία: Sing

Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία: Ο Εμποράκος

Ηχητικό Μοντάζ: Arrival

Μίξη Ήχου: Hacksaw Ridge

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: La La Land

Μουσική: Τζάστιν Χούρβιτς, La La Land

Τραγούδι: City of Stars από το La La Land

Μακιγιάζ και κομμώσεις: Suicide Squad

Κοστούμια: Κολίν Άτγουντ, Fantastic Beasts and Where to Find Them

Ειδικά Εφέ: Jungle Book

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]