Μια προκλητική, σοκαριστική πράξη ρατσιστικής βίας εκδηλώθηκε το Σάββατο το το απόγευμα στο χώρο στάθμευσης μεγάλου σούπερ μάρκετ έξω από την πόλη της Μυτιλήνης.

Εργαζόμενος στον εξωτερικό χώρο της επιχείρησης, που συγκεντρώνει τα καροτσάκια των πελατών, καταγωγής Μπαγκλαντές, ζήτησε στο πλαίσιο της δουλειάς του από πελάτη, έναν 29χρονο Έλληνα, να μη σταθμεύσει το αυτοκίνητό του στο χώρο που προορίζεται για τη στάθμευση από ΑμεΑ.

Χτυπήματα με σιδηρολοστό, εγκατέλειψε τον τραυματία

Τότε, ο 29χρονος βγήκε από το αυτοκίνητό του και επιτέθηκε στον αλλοδαπό εργαζόμενο καθυβρίζοντάς τον και τραυματίζοντάς τον σοβαρά με μεταλλικό λοστό, που έβγαλε από το αυτοκίνητό του. Στη συνέχεια, εγκατέλειψε τον τραυματία, τον οποίο περαστικοί μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται, ενώ επρόκειτο να εισαχθεί στο χειρουργείο για την ανάταξη καταγμάτων.

Όπως έγινε γνωστό, η αστυνομία ενημερώθηκε για το γεγονός και, την Κυριακή, προχώρησε στη σύλληψή του και στην παραπομπή του στον εισαγγελέα με βαριές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Ας σημειωθεί ότι το όλο γεγονός έχει καταγραφεί από τις κάμερες του καταστήματος. Ο 29χρονος κρατείται και πρόκειται να απολογηθεί αύριο, Τετάρτη, στον ανακριτή κατηγορούμενος για πρόκληση βαριών σωματικών βλαβών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ο 45χρονος Εαμάν Ουντίν, θύμα ρατσιστικής βίας, νοσηλεύεται τραυματίας στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Η φωτογραφία σε παρέλαση για την απελευθέρωση της Μυτιλήνης, στις 8 Νοεμβρίου του 2016 – φωτ.: Lesvosnews.net

Σοβαρό κάταγμα στο χέρι

Ο 45χρονος Εαμάν Ουντίν εργάζεται στο χώρο έξω από το μεγάλο σούπερ μάρκετ εδώ και περισσότερα από πέντε χρόνια και είναι συμπαθής στην τοπική κοινωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κάταγμα στο χέρι του είναι ιδιαίτερα σοβαρό και η αποκατάστασή του θα τον κρατήσει μακριά από τη δουλειά του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πληροφορίες από ΑΠΕ_ΜΠΕ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]