Το 75ο Φεστιβάλ Βενετίας σηκώνει αυλαία στις 29 Αυγούστου και στις 30 θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα η ταινία “Τhe Favourite” του Γιώργου Λάνθιμου. Το “The Favourite” του Γιώργου Λάνθιμου βρίσκεται ανάμεσα στις ταινίες που θα διεκδικήσουν τον Χρυσό Λέοντα στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το οποίο θα διαρκέσει από τις 29/8 έως και τις 8/9.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Ολίβια Κόλμαν, η Έμα Στόουν και η Ρέιτσελ Βάις. Το “The Favourite” αποτελεί την έκτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Λάνθιμου και σηματοδοτεί την επιστροφή του Έλληνα σκηνοθέτη στη Μόστρα μετά από το 2011, όπου οι “Άλπεις” είχαν κερδίσει το Βραβείο Σεναρίου. Πρόκειται μάλιστα για την πρώτη του ταινία όπου το σενάριο δεν το υπογράφει ούτε ο ίδιος, ούτε ο Ευθύμης Φιλίππου, αλλά η Ντέμπορα Ντέιβις και ο Τόνι ΜακΝαμάρα.

Πληροφορίες

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος
Σενάριο: Ντέμπορα Ντέιβις, Τόνι ΜακΝαμάρα
Πρωταγωνιστούν: Ολίβια Κόλμαν, Έμα Στόουν, Ρέιτσελ Βάις, Νίκολας Χουλτ
Χώρα Παραγωγής: Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Η.Π.Α.
Έτος Παραγωγής: 2018
Διάρκεια: 120 λεπτά
Παγκόσμια πρεμιέρα στο 75ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας
Πέμπτη 30 Αυγούστου στην 22:00 στην Sala Grande και 22:30 στο PalaBiennale

Το “The Favourite”, που αποτελεί και ταινία έναρξης του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης (28/9), είναι ένα σατυρικό δράμα εποχής που αφηγείται το παράλληλο χρονικό τριών γυναικών της αγγλικής βασιλικής οικογένειας με κεντρικά πρόσωπα τη βασίλισσα Αννα, τη δούκισσα Σάρα Τσόρτσιλ και τη βαρόνη Αμπιγκέιλ Μάσαμ. Η ταινία είναι προγραμματισμένη να βγει στις αμερικανικές αίθουσες στις 23 Νοεμβρίου από τη Fox Searchlight.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]