Την άρση της ασυλίας και την κλήση του ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου, ζητάει η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, που παρέδωσε το πόρισμά της για την υπόθεση των παράνομων χρηματισμών της φαρμακευτικής Novartis στον Άρειο Πάγο. Συνεχίζεται η έρευνα για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους πρώην υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά, ενώ στο αρχείο μπαίνει η υπόθεση για τους Παναγιώτη Πικραμένο, Γιώργο Κουτρουμάνη, Βαγγέλη Βενιζέλο και Ανδρέα Λυκουρέντζο. «Είμαι ο πιο στοχοποιημένος πολιτικός μετά το 1989» απαντά ο πρώην υπουργός. Στη Βουλή το πόρισμα μέσα στην ημέρα, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με το documentonews.gr, η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς ζητά την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργού Υγείας του ΠΑΣΟΚ, κατά την χρονική περίοδο του 2011-2012, με σκοπό να τον καλέσει ως ύποπτο για ανωμοτί εξηγήσεις, για την διάπραξη κακουργηματικής δωροδοκίας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ανοικτή παραμένει η έρευνα για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά , τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον Γιάννη Στουρνάρα, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Μάριο Σαλμά, ενώ την Τρίτη αναμένονται οι κλήσεις περί των 20 με 30 μη πολιτικών προσώπων για δωροδοκία και πιθανό ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες που φέρονται να προέρχονται από εισαγγελικές πηγές, πρόκειται για άτομα που συμμετείχαν σε επιτροπές, καθώς και στελέχη διαφημιστικής εταιρείας, για την οποία αναφέρεται πως λειτουργούσε ως «πλυντήριο».

Παράλληλα, στο αρχείο τίθενται οι υποθέσεις που αφορούν τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Γιώργο Κουτρουμάνη.

Λοβέρδος: Πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών

Την έντονη αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου, όπως ήταν φυσικό, πυροδότησε το αίτημα για άρση της ασυλίας του, με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ να χαρακτηρίζει την υπόθεση «πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών». Ο ίδιος δηλώνει ως «ο πιο στοχοποιημένος πολιτικός από το 1989», ενώ τόνισε πως θα προχωρήσει σε υποβολή μηνύσεων.

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου:

«Όταν αναδύθηκε στην επιφάνεια αυτή η ελεεινή και δυσώδης πλεκτάνη είχα χαρακτηρίσει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της άθλιους και με χαρακτηριστικά παλιανθρώπων. Μετά το σημερινό συμπληρώνω: Πρόκειται περί κακοποιών. Και κακώς ορισμένοι μιλούν για φαρσοκωμωδία. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, μόνο για πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών οφείλουμε να μιλάμε.

Ακόμη κι αν χρειαστεί να γυρίσω τη γη ανάποδα, θα το κάνω, προκειμένου οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν από το εδώλιο του κατηγορουμένου. Έχω ήδη καταθέσει από τις 26 Φεβρουαρίου 2018 μηνύσεις κατά των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων. Τώρα δηλώνω ότι θα προχωρήσω σε υποβολή μηνύσεων για τα αδικήματα που τελέστηκαν και τελούνται σε βάρος μου, συμπεριλαμβανομένου και του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, εναντίον όλων ανεξαιρέτως των εμπλεκομένων προσώπων. Προφανέστατα έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Δεν έχω όμως καμία εμπιστοσύνη στους λίγους, εκείνους και εκείνες, που καταχράστηκαν την εξουσία τους και παραβίασαν τον όρκο που έχουν δώσει.

Και κάτι απολύτως προσωπικό, αλλά συνάμα βαθύτατα πολιτικό. Είμαι ο πιο στοχοποιημένος πολιτικός μετά το 1989. Η στήριξη, όμως, του κόσμου μετατρέπει τις κατηγορίες των άθλιων κακοποιών σε τίτλο τιμής για μένα».

Πηγή: thepressproject

Στήριξη από τον Άδωνι Γεωργιάδη

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]