Μια ομάδα χρυσαυγιτών εισέβαλε στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα, στον Πειραιά, επί της οδού Ναυάρχου Βότση 11, με αναμμένους πυρσούς, φωνάζοντας “Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή”. Σύμφωνα ακόμη με το περιοδικό Κατιούσα, όσο κρατούσε η επίθεση, οι χρυσαυγίτες έβριζαν κι απειλούσαν τα άτομα που βρήκαν στο χώρο, ουρλιάζοντας μεταξύ άλλων “μ…ά θα πεθάνετε”.

Ο χώρος της Φαβέλας μετά από παλιότερη φασιστική επίθεση

Τραυμάτισαν τέσσερα άτομα. Μεταξύ αυτών και η δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Ελευθερία Κουμάντου όλα τα χτυπήματα των χρυσαυγιτών στους τραυματίες ήταν σε κεφάλι και πρόσωπο.

Η ιατρική γνωμάτευση για την Ελευθερία Τομπατζόγλου

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια