Πυροτεχνήματα ακούστηκαν πριν λίγη ώρα από τη Σπύρου Τρικούπη στα Εξάρχεια, όπου έγινε συμβολική επανακατάληψη του κτιρίου. Υπενθυμίζεται ότι μετά την εκκένωση του στις 27 Αυγούστου από την αστυνομία, παραμένουν κοντά στο σημείο δυνάμεις των ΜΑΤ, για τις οποίες υπάρχουν καταγγελίες από πολλούς κατοίκους για ενοχλητική συμπεριφορά. Σήμερα επίσης η αστυνομία πήρε από την πλατεία ένα κοντέινερ με βιβλία.

Ωστόσο, αναρχικοί και αλληλέγγυοι κατάφεραν κι επανακατέλαβαν το κτίριο, που κατά την προηγούμενη χρήση του φιλοξενούσε πρόσφυγες. Στη συνέχεια κρέμασαν ένα μεγάλο πανό που γράφει “Νo Pasaran!” και το γιόρτασαν με πυροτεχνήματα.

*Φωτογραφίες από τη σελίδα Exarcheia Tourism και video που αναρτήθηκε στη σελίδα της κατάληψης

 

 

Gepostet von Spirou Trikoupi 17 am Freitag, 20. September 2019

 

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X