Παραδόθηκε στην αστυνομία ο πρώην πρωταθλητής πυγμαχίας Christophe Dettinger, ο οποίος στα πλαίσια διαδήλωσης των κίτρινων γιλέκων το Σάββατο, ανάγκασε τα γαλλικά ΜΑΤ να υπαναχωρήσουν, όταν εκείνος άρχισε να γρονθοπεί ένα μέλος τους με επαγγελματικές κινήσεις, εξοργισμένος από τη βία και τα δακρυγόνα των οργάνων της τάξης.

Το βίντεο του Dettinger έγινε βάιραλ αρχικά στα γαλλικά και στη συνέχεια στα διεθνή ΜΚΔ, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια εκστρατεία προπαγάνδας εναντίον του, πως πρόκειται για “προβοκάτορα” ή για “ακροδεξιό”. Ο ίδιος σήμερα το πρωί, λίγο πριν επιλέξει να παραδοθεί στην αστυνομία, ανήρτησε βίντεο στο οποίο εξηγούσε τους λόγους της πράξης του, ενώ αρνήθηκε τις κατηγορίες περί ακροδεξιάς:

“Είμαι ένα κίτρινο γιλέκο. Δεν είμαι ούτε ακροαριστερός, ούτε ακροδεξιός, είμαι ένας απλός πολίτης.” Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αστυνομική βία, που αποτέλεσε και αφορμή για την πράξη του:

“Είδα την καταστολή που υπήρξε, είδα την αστυνομία να μας δείχνει δακρυγόνα, είδα την αστυνομία να τραυματίζει τον κόσμο με flashball, είδα τραυματίες, είδα συνταξιούχους να δέχονται δακρυγόνα”. Τα δακρυγόνα στόχευσαν και τον ίδιο, κάνοντας την οργή του να ξεχειλίσει: “Αντέδρασα άσχημα, αλλά υπερασπίστηκα τον εαυτό μου”.

Το νέο βίντεο γνώρισε επίσης μεγάλη διάδοση, ενώ ήδη έχουν συγκεντρωθεί 18.000 ευρώ για την υπεράσπιση του μποξέρ. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η Γαλλική Ομοσπονδία Πυγμαχίας φέρεται να καταδίκασε τον Dettinger για αντιαθλητική συμπεριφορά.

Πηγή: katiousa.gr

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια