Τον πολύτιμο ρόλο των αποκλειστικών νοσοκόμων, υπογραμμίζει σε ανάρτησή του ο Αύγουστος Κορτώ, λίγες μέρες μετά την αυτοκτονία της μετανάστριας Γκαϊανέ Κασαρτζιάν. “Οι γυναίκες αυτές, κι αν δεν μας γέννησαν, μας κρατούν στα χέρια τους όταν κανείς δεν μπορεί, όταν κανείς δεν θέλει”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο συγγραφέας.

Η ανάρτησή του

“Χρειάστηκα αποκλειστική νοσοκόμα για ένα μόνο βράδυ της ζωής μου – αν κι ήταν πιθανώς το δυσκολότερο.

Ήμουν ακόμα θολωμένος, ξυπνούσα κάθε τόσο, έκανα να φύγω, να ξηλώσω τους ορούς, και κάθε φορά ένα χέρι δυνατό με κρατούσε, με γύριζε απαλά στο κρεβάτι.

Δεν ήξερα τ’ όνομά της, και μες στην παραζάλη μου πολλές φορές την έλεγα μαμά. Δεν έφερνε αντίρρηση – η επωδός, δεκάδες φορές, ήταν “Ναι, αγόρι μου, ναι. Κοιμήσου.”

Δεν ξέρω αν είχε ελληνική σημαία η κάρτα της – αν και νομίζω ότι το κόμπιασμα στη φωνή της ήταν απ’ το πάλεμα με τη ζόρικη γλώσσα μας.

Όπως και να ‘χει, με φρόντισε σαν μάνα μου – ΗΤΑΝΕ μάνα μου – για ένα βράδυ: μου έδινε νερό, μου σκούπιζε τον ιδρώτα, μεριμνούσε κάθε στιγμή για τη γαλήνη μου.

Οι γυναίκες αυτές, κι αν δεν μας γέννησαν, μας κρατούν στα χέρια τους όταν κανείς δεν μπορεί, όταν κανείς δεν θέλει.

Η ευγνωμοσύνη μας είναι αέρας μπρος στο μέταλλο της καλοσύνης τους.”

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X