«Εκ γενετής υποτελείς οι Φιλιππινέζες»

Η δήλωση ανήκει στον ψυχίατρο και υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ, Θάνο Ασκητή.

Ο 35χρονος στρατιωτικός της κυπριακής εθνοφρουράς ευθύνεται για την δολοφονία τουλάχιστον 3 γυναικών, 2 ενήλικων από τις Φιλιππίνες και την 6χρονη κόρη μίας.

Τα πτώματα των θυμάτων βρέθηκαν σε εγκαταλελειμμένο λατομείο στη Λευκωσία, ενώ ο δράστης εκτιμάται πως ευθύνεται και για άλλες δολοφονίες, με τις έρευνες να συνεχίζονται.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου οικιακών βοηθών έχει καταθέσει συνολικά 22 περιπτώσεις εξαφανισμένων γυναικών, οικιακών βοηθών. «22 κοπέλες υπάρχουν εξαφανισμένες, δεν έκανε τίποτε μέχρι τώρα η αστυνομία. Όταν θα ξυπνήσουν όλοι και όλα και θα πάμε έξω να κοιτάξουμε να βρούμε πού πήγαν οι άλλες. Μετά τις 6 Μαΐου, αυτό που έκανε η αστυνομία, μπορούσε να το κάνει 7 του Μάη πέρσι» δήλωσε ο Λούης Κουτρουκίδης σε ρεπορτάζ της εφημερίδας των Συντακτών.

Το κυπριακό site sigmalive επικαλέστηκε την επιστημονική άποψη του Θάνου Ασκητή για τα κίνητρα και το σκεπτικό του δολοφόνου, με τον καθηγητή και υποψήφιο με το ΚΙΝΑΛ να αναδεικνύει την «εκ γενετής» δουλοπρέπεια των γυναικών από τις Φιλιππίνες.

«Πρέπει να έχουμε ως δεδομένο ότι ο 35χρονος ήταν σαδιστής, ερχόταν σε ηδονή με τη διάπραξη των φόνων. Ως εκ τούτου, επέλεγε φυλές που έχουν τα χαρακτηριστικά της υποταγής και της υπηρεσίας. Οι Φιλιππινέζες έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Εκ γενετής, οι πλείστες γυναίκες αυτής της φυλής κουβαλούν μαζί τους αυτό το χαρακτηριστικό, της υποταγής και της υπηρεσίας» δήλωσε ο Θ. Ασκητής, συμπληρώνοντας πως έτσι «έτσι ένιωθε πιο άντρας».

«Αυτός ο άνθρωπος ήταν 100% σεξουαλικά ψυχοπαθητικός, για να μην πω σεξουαλικά ψυχοπαθής. Έπασχε από πολύ σοβαρή σεξουαλική διαταραχή, την οποία ικανοποιούσε μέσα από την φρίκη» συμπλήρωσε.

Πηγή: alfavita.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια