Το Σάββατο, όλοι οι δρόμοι που οδηγούσαν στα Εξάρχεια παρέμειναν για ώρες αποκλεισμένοι από την Αστυνομία μετά τις διαδηλώσεις για τον Αλέξη και τον Ρωμανό. Απαγόρευση που ίσχυε ακόμα και γι’ αυτούς που ήταν με τα πόδια.

Η απάντηση ήταν ίδια σε όλους: “Γίνονται επεισόδια”. Για την κυρία όμως, που επιχείρησε στην Λ. Αλεξάνδρας να περάσει χωρίς να υπολογίζει τίποτα και να πάει σπίτι της, ο αστυνομικός της βάρδιας χρειάστηκε ένα πιο δυνατό επιχείρημα: “Έχετε καταλάβει κυρία μου ότι καίγεται η Αθήνα;”

Η Αθήνα δεν κάηκε. Κι αν καιγόταν σίγουρα δεν θα καιγόταν από τους κακούς διαδηλωτές, αλλά από τους εκατοντάδες ασφαλίτες. Ασφαλίτες μασκαρεμένοι διαδηλωτές, έπαιρναν εντολές από τους διμοιρίτες και εκτελούσαν. Έσπαγαν βιτρίνες, άρχιζαν τον πετροπόλεμο.

Την “κοινωνική ειρήνη” που ζητούσε ο υπουργός Β. Κικίλιας για το περασμένο τριήμερο, την αναίρεσε στην πράξη. Ειδικά στα Εξάρχεια.

Σε όλους τους δρόμους του “κακού παιδιού” της Αθήνας είχαν παραταχθεί ετοιμοπόλεμες διμοιρίες ΜΑΤ. Τα μαγαζιά ήταν κλειστά, δεν κυκλοφορούσε ψυχή και σε κάθε γωνία, όπως το λέει και το σύνθημα, υπήρχε αστυνομία. Την ίδια ώρα η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική από τα χημικά, ενώ το σκηνικό πολέμου συμπλήρωναν κάθε τόσο οι βομβίδες κρότου λάμψεις, οι σειρήνες των περιπολικών, ο ήχος του ελικοπτέρου που έκανε από πάνω κύκλους. Κι όλα αυτά χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος πρόκλησης.

Αντιθέτως ήταν προφανής η παρουσία ασφαλιτών. Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε, 30-40 ασφαλίτες μεταμφιεσμένοι σε διαδηλωτές παίρνουν εντολές από τους διμοιρίτες και στη συνέχεια τα “σπάνε”. Υπάρχει πλήθος καταγγελιών από διαδηλωτές, που είδε ασφαλίτες να “κατεβάζουν” ολόκληρες βιτρίνες, όπως του Βενέτη στην Ομόνοια.

Από ένα σαββατόβραδο ζουν πια τα μπαράκια, αλλά στα Εξάρχεια κάθε Σάββατο έχει ΜΑΤ. Τον τζίρο των μαγαζιών δεν τον καταστρέφουν οι διαδηλώσεις. Αλλά ο Κικίλιας.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

About The Author

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους τους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει ό,τι μακριά πολύ μακριά μας ταξιδεύει και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Related Posts