«Χωρίς όπλα, μπορούμε να κάνουμε τα πάντα», έλεγε η 21χρονη Ραζάν πριν πέσει νεκρή από σφαίρα στο στήθος των ισραηλινών στρατιωτών.

Η Ραζάν ήταν μια γυναίκα που αγωνιζόταν για τον λαό της, τους Παλαιστινιους. Κόντρα στα στερεότυπα που θέλουν τις γυναίκες άβουλες και αδύναμες, η 21χρονη εθελόντρια διασώστρια με την καθημερινή της δράση στο πεδίο των διαδηλώσεων έδειξε τί μπορούν να κάνουν οι γυναίκες σε μια κοινωνία, που όπως όπως είπε η ίδια συχνά επικρίνονται για τις πράξεις τους.

Νεκρή 21χρονη Παλαιστίνια εθελόντρια νοσοκόμα από ισραηλινά πυρά στα σύνορα της Γάζας 

Λίγες μέρες πριν δολοφονηθεί από ισραηλινούς στρατιώτες με μία σφαίρα στο στήθος και μάλιστα πισώπλατα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η Ραζάν είχε μιλήσει στους New York Times. Μεταξύ άλλων λέει πως με την παρουσία της ως διασώστρια θέλει να δείξει ότι “χωρίς όπλα, μπορούν να πετύχουν τα πάντα”. Πως η ίδια δεν υστερεί σε τίποτα σε σχέση με έναν άνδρα και κανείς δεν έδειξε τόσο θάρρος, όσο αυτή. Ότι ο πατέρας της είναι περήφανος για αυτό που κάνει, μολονότι οι γυναίκες επικρίνονται συχνά στην κοινωνία τους.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια