Ο κυρ-Παντελής δεν είναι ένα φανταστικό πρόσωπο.

Όλοι έχουμε έναν κυρ-Παντελή δίπλα μας έτοιμο ακόμα και να σκοτώσει για να βρει ‘το δίκιο’ του.

Ο κυρ-Παντελής θα κάνει τα πάντα για να περιφρουρήσει την ‘ασφάλεια’ του, την οικογένεια του, τα παιδιά του, θα τους ρίξει και ξύλο «για το καλό τους».

Ο κυρ-Παντελής άμα δει να κλωτσάνε άνθρωπο στη μέση του δρόμου δεν θα πάει να τον σώσει, θα το τραβήξει βίντεο για να το ποστάρει στο facebook και θα συνεχίσει τη μέρα του.

Για τον κυρ-Παντελή δεν μετράνε οι αξίες, μετράει μόνο η ύλη, το παραδάκι να πέφτει, να ναι αυτός καλά και μακριά από τον κ@λο του κι ας είναι και πέντε μέτρα.

Ο κυρ-Παντελής σταυροκοπιέται στην Παναγιά και το βλέπει σαν ‘ρουσφέτι’.

Ο κυρ-Παντελής δεν χαίρεται με τη χαρά σου, την εποφθαλμιά, όπως το έγραψε ο Γιάννης Αγγελάκας στο ‘Αιρετικό’

«Ποιος σκαλίζει το σκοτάδι στην ψυχή μου κι όταν χαίρομαι ποιος κλαίει
ποιος παλεύει να μισήσω το κορμί μου κι όταν τ’ αγαπάω ποιος φταίει
ποιος φρενάρει και ρημάζει τη ζωή μου κι όταν προχωράω ποιος κλαίει
ποιος ζητά να χαμηλώσω τη φωνή μου κι αν του τ’ αρνηθώ ποιος φταίει ….»

Ο κυρ-Παντελής θα δικαιολογήσει τις πράξεις του και θα προχωράει ήσυχος, χωρίς τύψεις γιατί φροντίζει να μην σκέφτεται, να μην προβληματίζεται.

Ο κυρ-Παντελής κρύβεται πίσω από τον όχλο, βγαίνει μπροστά για να δώσει τη δική του κλωτσιά «πάρε κι από μένα μία κάθαρμα’ και μετά επιστρέφει στη βολική αγκαλιά του όχλου.

*Περισσότερα άρθρα και εκπομπές του Άρη Γάρου θα βρεις στο inotos.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X