Καλοκαίρι δίχως παγωτό δεν γίνεται! Όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε «ζηλέψει» παγωτό περνώντας από τις διάφορες βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων ή των παγωτατζίδικων που έχουν ανοίξει σε διάφορες γωνιές τις Αθήνας.

Το 3pointmagazine.gr δοκίμασε μερικά από τα καλύτερα παγωτά της πόλης και σας τα προτείνει ανεπιφύλακτα. Από τα παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και παγωτατζίδικα που «μετρούν» χρόνια εμπειρίας μέχρι τα πιο «φρέσκα» που ήρθαν για να μείνουν στις καρδιές όσων αγαπάνε το καλό παγωτό!

Cremino

IMG_6303

«Το παγωτό το φτιάχνω με αγάπη και θέλω να πιστεύω ότι φαίνεται», ήταν τα πρώτα λόγια της κυρίας Αθανασίας, δημιουργού του Cremino στην οδό Νίκης 50 στο Σύνταγμα, όταν τη συναντήσαμε. Τα λόγια της προσδιορίζουν τη φιλοσοφία και την προσέγγισή που έχει πάνω στη δουλειά της. Μέσα σε τρία μόλις χρόνια, με κόπο και μεράκι, έχει καταφέρει να φτιάξει ένα από τα πλέον αγαπημένα παγωτατζίδικα στο κέντρο της Αθήνας.

Το Cremino σε κερδίζει αμέσως με την εμφάνισή του. Έχει ευρωπαϊκό στυλ, παράλληλα όμως έχει τη ζεστασιά του σπιτιού μας, ή του σπιτιού των ονείρων μας. Το μοντέρνο στοιχείο συνδυάζεται με την παράδοση και το μεράκι με την ευρηματικότητα. Πιο σημαντική βέβαια είναι η ποιότητα στο παγωτό. Όταν η κ. Αθανασία άνοιξε, παρέλασαν από το μαγαζί της όλες οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής παγωτού, τις οποίες απέρριψε. Το παγωτό το φτιάχνει με τα χεράκια της, είναι ημερήσιο και το μενού αλλάζει από μέρα σε μέρα (με εξαίρεση τη σοκολάτα, τη βανίλια και το καϊμάκι που υπάρχουν καθημερινά), ενώ το γάλα το προμηθεύεται από μικρούς παραγωγούς σε διάφορα μέρη της χώρας, που έχει ανακαλύψει η ίδια.

IMG_6300

Οι τιμές της ξεκινούν από το 1 ευρώ και 70 λεπτά και το κιλό κοστίζει 22 ευρώ. Οι πελάτες της έχουν να λένε για «γεύσεις που σου μένουν», κατάκτηση για την οποία δούλεψε η κ. Αθανάσια, που έφτασε μέχρι την Ιταλία, όπου εκπαιδεύτηκε δίπλα σε πολύπειρο ζαχαροπλάστη. Όπως λέει, στην πλειοψηφία τους τα παγωτά που τρώμε στην Ελλάδα είναι γεμάτα συντηρητικά. Κάτι που αλλάζει βέβαια, με προσπάθειες όπως η δική της. Θα σας προτείναμε να δοκιμάσετε παγωτό καρπούζι. Η γεύση είναι 100% αυθεντική, καθότι το φτιάχνει από το ίδιο το φρούτο και όχι με σκόνες. Αν είστε περισσότερο τολμηροί, μπορείτε να δοκιμάσετε και άλλες πρωτότυπες γεύσεις όπως παγωτό από Κερκυραϊκή μπύρα ή μπαχαρικά!

Κώστας Παπαντωνίου

Mucca

L42C1UGJ4HHBJAGXE33LU1QV4IRX5XPIVHNI2ZB2IM11N5GI
Το Mucca είναι ο παράδεισος της αυθεντικής gelateria που μπορείς να βρεις σε κάποιο στενάκι της Ιταλίας, αλλά που για καλή σου τύχη μπορεί να βρεις σε ένα στενάκι της Νέα Ερυθραίας. Άλλωστε, ο εμπνευστής και δημιουργός αυτής της μικρής γωνιάς απόλαυσης είναι Ιταλός μέχρι το κόκκαλο και αν μήτε άλλο ξέρει από παγωτό, και αυτό φαίνεται.

 

60009471_m-92PBMERA8ovQBbPtf5g1AmwimULycP5azyvlucqW0
Στο Mucca μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε πάρα πολλές διαφορετικές γεύσεις, με τι πιο αγαπημένες του κοινού να είναι το biscottino, το ferrero και το cookies, ενώ δεν λείπουν και γεύσεις πιο περίεργες όπως το παγωτό με μέντα. Ένα ακόμη καλό είναι ότι οι τιμές των παγωτών είναι αρκετά προσιτές ακόμα και άμα κάτσεις και δεν θελήσεις να πάρεις στο χέρι το παγωτό σου.

 

a2_HTy58l__sWFuo2v3RjIF1fTmZa2QqJxkEnf38AWU
Συνιστώ ανεπιφύλακτα χειμώνα καλοκαίρι.
Γεύση: όλες.
Κατερίνα Καραβία

 

Désiré

2 (1)
Όταν μιλάμε για παραδώσει και πρωτοτυπία στο χώρο της γεύσεις μιλάμε για το Desire . Η ιστορία του ξεκίνησε το 1930 από δύο Αιγυπτιώτες που οραματίστηκαν να δημιουργήσουν μια γλυκιά γωνία στο Κολωνάκι (Δημοκρίτου 6) και το πέτυχαν. Desire στα γαλλικά σημαίνει επιθυμία. Πολλές γενιές ταύτισαν τα παιδικά τους χρόνια με της γεύσεις αυτού του ζαχαροπλαστείου με την τούρτα “Σάντα Νορε” με το “Μπονπλάν” με την ατόφια και απολαυστική γεύση ενός παγωτού καϊμάκι. Όλα αυτά τα γλυκά εδέσματα παρασκευάζονται στο εργαστήριο που βρίσκεται μέσα στο κατάστημα.

 

1
desire-spec
Η παράδοση συναντά την ποιότητα μέσα σε έναν ζεστό χώρο όπου ο πελάτης απολαμβάνει το γλυκό του,όπως παλιά όπου το ρομάντζο είχε μια γλυκιά γεύση. Αυτό το ζαχαροπλαστείο έχει να διηγηθεί  πολλές ιστορίες από μυρωδιές και γεύσεις που ο χρόνος και ο κόσμος έχει αγαπήσει.
Μαρία Καμάνη – Φωτογραφίες: Κίμωνας- Αλέξης Κοκκινάρης

 

Sorolop

IMG_6066

Ένα γωνιακό μικρό ζαχαροπλαστείο έχει μετατρέψει  εδώ και ένα χρόνο την γωνία Μεταξά και Μπενάκη των Εξαρχείων σε ένα γλυκό πέρασμα για όσους συχνάζουν στην πολύβουη γειτονιά της πόλης. Το χειμώνα έκανες μια στάση για το χειροποίητο προφιτερόλ του και το τσουρέκι με σοκολάτα. Το καλοκαίρι η βιτρίνα με τα παγωτά του μοιάζει με παράδεισος στα ζεστά στενά των Εξαρχείων.

IMG_6070

Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσεις από εκεί και να μην ζηλέψεις μία από τις πολλές και πρωτότυπες διαφορετικές γεύσεις παγωτού: cheesecake και άλλες γεύσεις που θυμίζουν κλασικά γλυκίσματα, σορμπέ με φρέσκα φρούτα αλλά και πιο κλασικές γεύσεις ακόμη και με στέβια.

IMG_6074

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]