Είναι χιλιάδες, μικρά και κίτρινα, αντί με έναρθρο λόγο, επικοινωνούν με περίεργους ήχους και γέλια και έχουν γεννηθεί με σκοπό να υπηρετήσουν κάποιους από τους πιο μοχθηρούς κακούς που έχουν περάσει από τον πλανήτη Γη. Ο λόγος γίνεται για τα minions, πλάσματα που πρωτογνωρίσαμε από την ταινία κινουμένων σχεδίων «Εγώ ο Απαισιότατος» και δεν θα μπορούσαμε παρά να λατρέψουμε στο sequel της ταινίας. Μετά από τρία λοιπόν χρόνια αναμονής για το ελληνικό κοινό, η  συνέχεια της ταινίας της Universal, «Eγώ ο Απαισιότατος 2» (Despicable Me 2) θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις 10 Οκτώβρη στις εγχώριες κινηματογραφικές αίθουσες.

Με αφορμή την κυκλοφορία του «Eγώ ο Απαισιότατος 2» στις ελληνικές αίθουσες, το 3pointmagazine.gr θυμάται κάποιους ακόμη χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, που παρόλο τον δευτερεύοντα τους ρόλο, πολλές φορές αγαπήθηκαν ή προκάλεσαν παραπάνω από τους πρωταγωνιστές της ταινίας.

Οι Πιγκουίνοι της Μαγαδασκάρης

Ο Κοβάλσκι, ο Ρίκο, ο Στρατιώτης και ο Σκίππερ είναι τέσσερις πιγκουίνοι που είχαν ως όνειρο να αποδράσουν από το ζωολογικό κήπο, όπου και κρατούνταν, και να γνωρίσουν την μαμα-πατρίδα Ανταρκτική. Όταν καταφέρουν να φτάσουν εκεί όμως δεν αντικρίζουν τίποτα άλλο πέρα από πάγο, οπότε και αποφασίζουν να εγκατασταθούν στην πιο φιλόξενη Φλόριντα. Το πλοίο τους όμως ξεμένει από καύσιμα στη Μαγαδασκάρη, όπου και θα συναντήσουν ξανά τους τέσσερις πρωταγωνιστές της ταινίας.

Οι Πιγκουίνοι δεν αρκέστηκαν στο να έχουν δευτερεύοντα ρόλο στις τρεις ταινίες της Μαγαδασκάρης. Το 2009 απέκτησαν τη δική τους σειρά, στην οποία και προσπαθούν να προστατέψουν το «σπιτικό» τους, το ζωολογικό κήπο του Central Park.

 

 

Mushu (Mulan)

 

Ο μικροσκοπικός δράκος-προστάτης της ηρωίδας Mulan. Υπήρξε κάποτε προστάτης της οικογένειας Fa, αλλά η αποτυχία του στο να σώσει ένα μέλος της οικογένειας στον πόλεμο (ο στρατιώτης Fa Deng βρέθηκε αποκεφαλισμένος), του αφαίρεσε το δικαίωμα του προστάτη. Ο ρόλος του πλέον περιορίζεται στο να ξυπνάει τα υπόλοιπα πνεύματα-προστάτες χτυπώντας τα gong, μέχρι που αποφασίζει να ξανακερδίσει την παλιά του θέση πείθοντας την Mulan να συμμετάσχει στον πόλεμο στη θέση του άρρωστου πατέρα της.

Παρορμητικός και λιγάκι εγωιστής, στο τέλος αποδεικνύεται ότι έχει μία πολλή ζεστή καρδιά, καθώς δεν αφήνει την Mulan να πάθει ούτε μία γρατζουνιά (χωρίς μεγάλη επιτυχία). Στο sequel της ταινίας, ο Mushu πλέον χαρακτηρίζεται και επίσημα ως πρωταγωνιστής της ταινίας.

 

 

Dory (Ψάχνoντας τον Nemo)

 

To μπλε ψάρι της οικογένειας «Paracanthurus hepatus» είναι ίσως ένας από τους ευαίσθητους και αγαθούς χαρακτήρες που έχουν δημιουργηθεί από την Disney. Aκολουθεί τον πατέρα του Νέμο, Μάρλιν στην περιπέτεια αναζήτησης του γιου του σε ολόκληρο το βυθό, αλλά η αδύναμη μνήμη της την προδίδει αρκετές φορές. Την φωνή της, της δανείζει η Ellen DeGeneres και στην ελληνική μεταγλώττιση η Δήμητρα Παπαδοπούλου, γεγονός που την κάνει ακόμη πιο ξεκαρδιστική.

Μέχρι το 2015 η Ντόρι θα έχει τη δική της ταινία, καθώς η Pixar ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει το «Ψάχνοντας την Ντόρι».

 

 

Rex (Toy Story)

 

Ο πράσινος πλαστικός Τυρρανόσαυρος Rex, που αντί για επιβλητικός είναι φοβισμένος, αγχώδης και λιγάκι άγαρμπος. Ο χειρότερος του φόβος είναι ότι ο Andy (το παιδί που του ανήκει το παιχνίδι) θα τον αντικαταστήσει με ένα καλύτερο και περισσότερο τρομακτικό δεινόσαυρο. Η αυτοπεποίθηση του όμως φαίνεται να καλυτερεύει κάπως όταν ο Buzz τον διδάσκει πώς μπορεί να γίνει περισσότερο τρομακτικός.

O Rex έχει το δικό του ρόλο και στις τρεις ταινίες του Toy Story, ενώ παρά το άγχος και τις φοβίες του, δεν είναι λίγες οι φορές που θα σώσει -έστω και καταλάθως- τα υπόλοιπα παιχνίδια.

 


Κλαύδιος Φρόλο (Η Παναγία των Παρισίων)

Ο  αρχιδιάκονος της εκκλησίας “η Παναγία των Παρισίων” στη Γαλλία, κερδίζει σχεδόν αναίμακτα τον τίτλο του πιο “κακού” στις ταινίες της Disney. Eίναι βαθιά θρησκόληπτος και ρατσιστής. Προσπαθεί να πείσει τους πιστούς στο Παρίσι ότι οι πράξεις-μίσους του είναι απλά θέλημα του Θεού, ενώ ο ρατσισμός του στρέφεται με μένος κατά των τσιγγάνων, τους οποίους και προσπαθεί να αφανίσει κατηγορώντας τους ως κλέφτες και μάγους.

Ενώ οι περισσότεροι κακοί χαρακτήρες της Disney “ντύνονται” με μία δόση χιούμορ και σαρκασμού, ο Φρόλο είναι γνήσια κακός, χωρίς ίχνος αγάπης μέσα του. Παραδίδεται στις σαρκικές του επιθυμίες και δεν διστάζει να κάψει ολόκληρο το Παρίσι ώστε να σκοτώσει την τσιγγάνα Εσμεράλδα που τάχα τον μάγεψε για την ερωτευθεί.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]