Οι τελευταίες συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους, οι τελευταίες ταινίες σε θερινά σινεμά και οι πρώτες μπύρες σε χειμωνιάτικα μαγαζιά: αυτή την εβδομάδα μάλλον πρέπει να αποχαιρετήσουμε οριστικά το καλοκαίρι. Οι συντάκτες μας το έκαναν ήδη και ετοιμάζονται για μία ακόμη σαιζόν με πολλές επιλογές για διασκέδαση και ψυχαγωγία.

Άκουσα για πολλοστή, αλλά και τελευταία φορά για το φετινό καλοκαίρι, τον Σωκράτη Μάλαμα στο Άλσος Νέας Σμύρνης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Ιωνικές Γιορτές 2013». Ο γνωστός Έλληνας τραγουδοποιός ερμήνευσε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, για ακόμη μία φορά, αγαπημένα τραγούδια όπως «Τα ξωτικά» και «Το γράμμα», ενώ από την συναυλία δεν έλειψαν και τα απρόοπτα.

Πιο συγκεκριμένα, αντιφασίστες που βρίσκονταν στον συναυλιακό χώρο διέκοψαν τον Σ. Μάλαμα για να τοποθετηθούν, ενώ ανήρτησαν και πανό κατά της Χρυσής Αυγής. Στην συνέχεια ο αγαπημένος ερμηνευτής τοποθετήθηκε και ο ίδιος για το πολύκροτο θέμα της φασιστικής οργάνωσης και αφιέρωσε όλα τα τραγούδια που ακολούθησαν, στον αδικοχαμένο αντιφασίστα Παύλο Φύσσα, αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα θύματα του νεοναζιστικού μορφώματος.

Ευτυχώς για τους θαυμαστές του Μάλαμα ο χειμώνας στην Ελλάδα δεν διαρκεί και θα έχουμε την ευκαιρία να τον (ξανά)απολαύσουμε προτού το καταλάβουμε!

Κώστας Σωτηρόπουλος

Είδα το “Fish n’ Chips” του Ηλία Δημητρίου. Είδα πώς είναι το νόμισμα από την ανάποδη. Πώς είναι να νιώθεις μετανάστης. Πώς είναι να νιώθεις το ρατσισμό στο πετσί σου. Το φιλμ προσαρμοσμένο στην πραγματικότητα, κατορθώνει να σε κερδίσει και να σε ρουφήξει για μιάμιση ώρα, όσο διαρκεί δηλαδή. Σημαντικό το ότι οι αντιδράσεις των ηθοποιών είναι φυσικές και δεν συνοδεύονται από ουρλιαχτά και υπερβολικές ερμηνείες. Το σενάριο δεν χαρακτηρίζεται από αναπάντεχες εξελίξεις, περιγράφει τη ζωή ενός Κύπριου δουλευταρά μετανάστη στην Αγγλία, που αποφασίζει να γυρίσει πίσω στην πατρίδα του ευελπιστώντας πως θα βρει τη γη της επαγγελίας που έψαχνε κι όταν έφυγε απ’ αυτή, αλλάς εις μάτην. Τα υπόλοιπα, στις οθόνες σας…

Κώστας Παπαντωνίου

Πήγα στο Ploughman’s Pub στην Κηφισιά (Κυριαζή 14-16). Μία μπυραρία με ροκ διάθεση και ροκ μουσική. Για τα δεδομένα της περιοχής, είναι ίσως ένα από τα πιο χαλαρά, cool μαγαζάκια που μπορείς να βρεις, ενώ οι τιμές είναι ικανοποιητικές.

ploughman

Κατερίνα Καραβία

Είδα το “Jobs”, την ταινία που φιλοδοξεί να παρουσιάσει την πορεία του ιδρυτή της Apple, Steve Jobs, από τα χρόνια του κολλεγίου ως την κορυφή. Ο Ashton Kutcher στο ρόλο του ιδιοφυούς επιχειρηματία δεν με έπεισε. Το σημαντικότερο πρόβλημα όμως είναι ότι το σενάριο μοιάζει φτιαγμένο αποκλειστικά για hipsters και Apple freaks που δεν πάνε πουθενά χωρίς το iPad, το iPhone και το iPod τους. Πληρώστε για να δείτε το “Jobs” μόνο εάν είστε ένας από αυτούς (κανείς δεν είναι τέλειος).

Θέμος “Απίκος” Ρίζος

Είδα τα “Πουλιά” του Alfred Hitchcock, (με μία μικρή καθυστέρηση 50 ετών) στον θερινό κινηματογράφο “Εκράν” στη Νεάπολη. Ένα σινεμά από τα παλιά, σε κερδίζει με την ατμόσφαιρα της παλιάς Αθήνας. Πολυκατοικίες τριγύρω, χαλικάκι κάτω, το αεράκι του φθινοπώρου να φυσά και ο ήχος από τη μπομπίνα που προβάλλεται συμπληρώνουν την εικόνα.

ekran

Με μία ταινία που μπορεί κανείς να καταλάβει πως ο δεξιοτέχνης του τρόμου κατάφερνε να κάνει τους θεατές να κοιτούν με καχυποψία τα πουλιά, ένα μόνο πράγμα λείπει για ένα όμορφο βράδυ. Ποπ-κορν και ξεκινάμε!

Αλέξανδρος Βάκουλας

* Μπορείτε να στέλνετε τις δικιές σας προτάσεις για το Πήγα-Είδα-Άκουσα στο info@3pointmagazine.gr!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]