«Εμείς οι ιθαγενείς Αμερικανοί έχουμε προσφέρει τόσα πολλά πράγματα στον κόσμο, αλλά τα παιδιά μας δεν ξέρουν τίποτα για αυτό. Πρέπει να τα διδάξουμε μέσα από την τέχνη».

Αυτό σκέφτηκε ο ιθαγενής Αμερικανός Henriquez όταν ξεκίνησε να γκριφιτάρει τους τοίχους γειτονιών μαζί με ένα φίλο του επίσης γκραφιτά, τον Greg Deal. Η τελευταία του καλλιτεχνική δουλειά ήταν το πορτρέτο τριών ιστορικών ιθαγενών ηγετών. «Όταν ολοκλήρωσα το έργο ένιωσα ανακούφιση, σαν έναν βάρος να έφυγε από τους ώμους μου» δήλωσε ο Henriquez και πρόσθεσε ότι «με πλησίασε μια κυρία και μου είπε πόσο έμπνευση και δύναμη δίνει στους ιθαγενείς Αμερικανούς ένα τέτοιο γκραφίτι».

«Μπορούμε να μάθουμε από άλλους προγόνους – πώς να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα, τη ζωή και την ποικιλομορφία, δήλωσε ο Henriquez. Όλοι μας πρέπει να το γνωρίζουμε ως ιθαγενείς. Υπάρχουν μαθήματα που πρέπει να μάθουμε» καταλήγει ο 20χρονος δημιουργός που μέχρι στιγμής έχει κάνει πολλά αντίστοιχα έργα.

 

 

 

 

 

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]