Αν είσαι το Πρώτο Θέμα ή το iefimerida, το πόρισμα βγαίνει γρήγορα και χυδαία, μακρυά από την πραγματικότητα, πάντα όμως αρεστό στο κοινό σου που θέλει να διαβάζει για δολοφονικά DNA και άγρια ένστικτα.

Για τις ιστοσελίδες αυτές (δείτε εδώ και εδώ), κάποιοι γεννιούνται δολοφόνοι ακόμα και αν αυτό δεν έχει καμία επιστημονική βάση. Σήμερα, «ένα ακόμα σκυλί γεννημένο και φτιαγμένο να είναι δολοφόνος σκότωσε ένα βρέφος δύο μηνών». Το πόρισμα έχει λοιπόν βγει και το σκυλί, αν δεν θανατωθεί, θα καταλήξει εκεί που καταλήγουν πολλά σκυλιά δολοφόνοι ή μη, σε ένα κλουβί.

Παρατημένο. Αυτή η λέξη χαρακτηρίζει τη ζωή πολλών σκύλων στην Ελλάδα. Κάποια γεννιούνται παρατημένα από την αρχή στο δρόμο ή στα σκουπίδια που κάποιος αποφάσισε να τα ρίξει (μπας και πεθάνουν), άλλα εκτρέφονται παράνομα, παρατημένα κι αυτά μέχρι να τα αγοράσει κάποιος για χρυσάφι (ένα σκυλί ράτσας κοστίζει από 500 ευρώ και πάνω).

Κάποια γεννιούνται σε οικογένειες για να εγκαταλειφθούν μετά, επειδή γέρασαν ή κοστίζουν ή απλά επειδή η οικογένεια τα βαρέθηκε. Κάποια ζουν με την οικογένεια, αλλά εξίσου παρατημένα σε έναν κήπο ή ένα μπαλκόνι ή μια μάντρα, τις περισσότερες φορές αλυσοδεμένα. Κάποια, πάλι, αγοράζονται αντί για έναν κοστοβόρο συναγερμό και αφήνονται να κάνουν τη «δουλειά τους».

Για αυτά τα παρατημένα τετράποδα η ζωή φαίνεται προδιαγεγραμμένη από την αρχή, δε θα ασχοληθεί άλλωστε κανείς παρά μόνο αν αυτά τα τετράποδα υποπέσουν σε κάποιο λάθος, αν επιτεθούν σε αυτούς που όρισαν εξαρχής τη συμπεριφορά και την ανατροφή τους.

Γιατί είναι καιρός να το παραδεχτούμε, δεν έφταιξε, δεν φταίει και δεν θα φταίει ποτέ ο σκύλος αλλά εμείς, εμείς που αδιαφορούμε για τον τρόπο που εκτρέφονται οι τετράποδοι φίλοι μας, για τον τρόπο που τους μεταχειρίζεται ο γείτονας ή ο γνωστός μας, για τον τρόπο που ο καθένας μπορεί να αγοράσει ένα σκυλί χωρίς να απαιτείται η εκπαίδευση κανενός από τους δύο.

Αν κάποιος φταίει είναι η κοινωνία μας, αν κάτι πρέπει να αλλάξει δεν είναι ο σκύλος ή η ράτσα του αλλά η δική μας φάρα.

Αλλά αυτά δεν θα πουλήσουν φύλλα και δεν θα κάνουν “κλικς” σήμερα. Και ποιος άραγε θα μιλήσει για το πώς συμπεριφερόμαστε στα ζώα;

Μέχρι τότε, το ροτβάιλερ θα συνεχίσει να απορεί, όπως στη φωτογραφία.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]