Στη 7η δικάσιμο της υπόθεσης του Συνεργείου (19/6/2019), που συνεχίζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών και αφορά τη χρυσαυγίτικη επίθεση σε Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο στην Ηλιούπολη στις 10 Ιουλίου 2013, το δικαστήριο διάβασε τα επίμαχα sms από το κινητό του Λαγού που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της μεγάλης δίκης της Χρυσής Αυγής. Η υπεράσπιση Λαγού είχε υποβάλει ενστάσεις να μην διαβαστούν τα σχετικά μηνυματα, οι οποίες όμως απορρίφθηκαν από το δικαστήριο.

Από τα μηνύματα προκύπτει η οργανωμένη επίθεση στο Συνεργείο, η αυτοπρόσωπη παρουσία του Λαγού (συμμετειχε με το βουλευτικό του αυτοκίνητο), ο καθοδηγητικός του ρόλος και η προστασία που παρέσχε σε προσαχθέντα μέλη της Χρυσής Αυγής (μεταξύ άλλων: «Φίλε έχουμε θέμα στον Αλιμο. Ηρθαμε και τους γαμήσαμε. Γίνανε κάτι προσαγωγές», «Δε τους κοπανήσατε;… Και βέβαια ναι», «τους συλληφθέντες τους πήραμε και φύγαμε γύρω στις 10 και μισή»).

Παρών στην επίθεση ήταν και ο χρυσαυγίτης βουλευτής Μίχος, που στο μεταξύ όμως έχει αποχωρήσει από τη ναζιστική οργάνωση.

Στη δικάσιμο της Τεταρτης εξετάστηκαν περαιτέρω μάρτυρες υπεράσπισης κατηγορουμένων που αρνούνται την παρουσία τους στο σημείο της επίθεσης. Το δικαστήριο διέκοψε για τις 11 Ιουλίου, οπότε και αναμένονται οι απολογίες των κατηγορουμένων, με τον Μίχο να έχει ήδη προαναγγείλει ότι “θα πει πολλά όταν θα έρθει η ώρα”.

Πηγή: jailgoldendawn.com

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]