Οι δράσεις και εκδηλώσεις για κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα, συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα. Παράλληλα ξεχωρίζουν αρκετές εκδηλώσεις με σπάνιο πολιτιστικό περιεχόμενο, όπως η έκθεση έργων των Ζαπατίστας στο Πολυτεχνείο.

Στη Βέροια θα γίνει..

Συνέλευση με θέμα τις ανεμογεννήτριες στο Βέρμιο και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Η συνέλευση θα γίνει σήμερα στις 21.00 στο Ελευθεριακό Στέκι Βέροιας στην Πατρ. Ιωακείμ 8Α

Στα Εξάρχεια θα γίνει..

Έκθεση ζωγραφικής έργων των Ζαπατίστας

Σήμερα και αύριο στο Πολυτεχνείο (οδός Στουρνάρη – αίθριο αρχιτεκτονικής) θα μπορείτε να δείτε έργα από τις κοινότητες των Ζαπατίστας για την εξέγερση που είναι τέχνη, μια τέχνη που δεν βλέπεται και δεν ακούγεται. Θα γίνει επίσης προβολή ενημερωτικού βίντεο.

Πρόκειται για έργα μεγάλων διαστάσεων, ζωγραφισμένα ή κεντημένα, που δημιουργήθηκαν συλλογικά από τις ζαπατιστικές κοινότητες, με αφορμή το φεστιβάλ “Μοίρασμα της τέχνης για την ανθρωπότητα”, που οργανώθηκε το καλοκαίρι του 2016 και του 2017 στο Πανεπιστήμιο της Γης και στα πέντε Καρακόλ των Ζαπατίστας στην Τσιάπας.

Συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο και τις ιθαγενείς εξεγερμένες κοινότητες με δημιουργίες από όλα τα είδη των τεχνών. Εξέφρασαν με τον τρόπο τους “μια τέχνη που δεν βλέπεται και δεν ακούγεται”, “την τέχνη της αντίστασης και της εξέγερσης”, την κουλτούρα των από κάτω, τη ζωή και τον αγώνα ως διαρκή δημιουργία.

Οι Ζαπατίστας πρότειναν αυτά τα έργα να κυκλοφορήσουν στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας καμπάνιας με τίτλο “Απέναντι στα τείχη των από πάνω, οι ρωγμές αντίστασης των από κάτω”, προκειμένου να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους/στις μετανάστες/τριες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η εκδήλωση γίνεται από αντιφασίστες/τριες από τις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας – antifascismroute.espivblogs.net

Στα Εξάρχεια θα γίνει επίσης..

Μια συζήτηση διαρκώς επίκαιρη: Αριστερά και πατριωτισμός

Το ζήτημα της σχέσης της Αριστεράς με τον πατριωτισμό μοιάζει να μη φεύγει ποτέ από την ατζέντα του αριστερού δημόσιου χώρου. Είτε σε σχέση με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής (αυτά ο αστικός πολιτικός κόσμος ονομάζει «εθνικά θέματα) είτε σε σχέση με τις ταξικές συμμαχίες που πρέπει να διαμορφώσεις η Αριστερά (η «οικοδόμηση του νέου ΕΑΜ» είναι κάτι που προβάλλεται συχνά σαν αριστερή στρατηγική), είναι διαρκής η αναμόχλευση του ζητήματος, όχι σαν αφηρημένη θεωρητική συζήτηση, αλλά άρρηκτα συνδεδεμένη με τη ν πολιτική συγκυρία. Ειδικά το τελευταίο διάστημα λόγω Μακεδονικού και όξυνσης στο Αιγαίο, ο διάλογος έχει γίνει ιδιαίτερα έντονος.

Την Τετάρτη 4 Απριλίου στις 8:00μμ στο Κοινωνικό Κέντρο Τσαμαδού 15, θα προσπαθήσουμε να πάμε λίγο παραπέρα αυτή τη συζήτηση. Εισηγητικές τοποθετήσεις θα κάνουν οι: Αναστασία Ματσούκα (Ανασύνθεση-ΟΝΡΑ), Άγγελος Κωσταμπάρης, (Αναμέτρηση), Γιάννης Αλμπάνης (Δίκτυο)

Η εκδήλωση γίνεται από το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Στην Καρδίτσα θα γίνει..

Party Oικονομικής ενίσχυσης

Την Πέμπτη 5/4 στις 21:00 στο Α.Σ.Καρδίτσας στο Τ.Ε.Ι.Δασοπονίας για την οικονομική ενίσχυση της μουσικής ομάδας Κομψόγναθος.

Στην Καβάλα θα γίνει..

Techno party

Από το Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΤΕΙ Καβάλας, μετά την Ανάσταση

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]