Τείνει να γίνει επιστήμη για την ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης και την Πολιτεία το πώς να διεξαχθεί ένας τελικός Κυπέλλου χωρίς παρατράγουδα. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και σε άλλες χώρες.

Ελλάδα…
Αρχικά ο αγώνας αναβλήθηκε, καθώς η Αστυνομία δεν έβαζε το χέρι της στην φωτιά για την ομαλή διεξαγωγή του. Στη συνέχεια βρέθηκε νέα ημερομηνία, αλλά η αποκρουστική εικόνα των άδειων καθισμάτων που είδαμε πέρυσι θα επαναληφθεί και φέτος.

Συγκεκριμένα σε ένα γήπεδο χωρητικότητας 8.000 θέσεων, μόλις 1.800 φίλαθλοι θα μπορέσουν να τον παρακολουθήσουν για λόγους ασφαλείας… Το αστείο και συνάμα τραγικό της υπόθεσης είναι ότι μπορεί να μην βρουν κάτοχο ούτε αυτά τα 1.800 εισιτήρια, καθώς οι περισσότεροι οπαδοί δεν έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν αντίτιμο ύψους 75 ευρώ (!) προκειμένου να δουν ένα ματς μπάσκετ. Και ας είναι μεταξύ των δύο κορυφαίων ομάδων στην Ελλάδα. Στις άλλες χώρες όμως της Ευρώπης τι γίνεται;

Εκτός Ελλάδας…
Στην Ιταλία, Σιένα και Καντού προσέφεραν όμορφο θέαμα σε περίπου 8.500 οπαδούς, χωρίς επεισόδια, με την αστυνομία απλώς να έχει φροντίσει να κρατήσει κάποιες νεκρές ζώνες, χωρίς όμως αυτό να σου δίνει την αίσθηση ότι οι δύο ομάδες αγωνίζονται σε ένα μισοάδειο κρύο γήπεδο. Ακρότητες δεν υπήρξαν και για την ιστορία η Μοντεπάσκι του Νικου Ζήση νίκησε με 79-72.

Ας δούμε όμως και την περίπτωση ενός el clasico. Ο λόγος για το ζευγάρι του τελικού του Κυπέλλου Ισπανίας, Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης. Οι οπαδοί των δύο ομάδων σίγουρα δεν αγαπιούνται αλλά από την άλλη μεριά δεν επιδόθηκαν σε… καρεκλοπόλεμο! Ένα φαινόμενο που παρατηρείται ιδιαίτερα συχνά στα ελληνικά γήπεδα… Στο Palacio de Deportes de Madrid 13.000 οπαδοί υποστήριξαν με πάθος την ομάδα τους, αλλά ουδέποτε ξέφυγαν από τα όρια. Νικήτρια; Η ομάδα της Καταλονίας, η οποία κέρδισε με 68-60.

Στον τελικό τώρα του Κυπέλλου Γαλλίας, που αναμένεται να γίνει μεταξύ της Λιμόζ και της Σαλόν επίσης στις 15 Μαΐου, αναμένεται να δώσουν το παρών 5.000 οπαδοί, ενώ 5,500 κόσμο είχε ο τελικός μεταξύ της Ζαλγκίρις Κάουνας και της Λιετούβος Ρίτας (81-69). Σε αυτόν της Ρωσίας το Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης-Νίζνι έγινε υπό την παρουσία 4.000 φιλάθλων, αλλά λόγω του ότι το γήπεδο ήταν σχετικά μικρό. Στην Τουρκία, που ως γνωστόν έχουμε λίγο-πολύ την ίδια ιδιοσυγκρασία ο τελικός μεταξύ της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και της Μπεσίκτας (81-72) έγινε με 7.200 θεατές!

Τελικά είναι τόσο δύσκολο να διοργανωθεί ένας τελικός στην Ελλάδα; Πολύ…

(13/5/2011)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους τους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει ό,τι μακριά πολύ μακριά μας ταξιδεύει και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Related Posts