To 3pointmagazine.gr συνάντησε την εξαιρετική τραγουδίστρια και μουσικό Μυρσίνη Δόξα. Όταν το ταλέντο και το φως μέσα μας αναβλύζει, τότε γίνονται σπουδαία πράγματα.  Με αφορμή λοιπόν το πρώτο της cd single “Δι’ αλληλογραφίας”, η υπέροχη τραγουδίστρια ξεκινάει μια σειρά εμφανίσεων στο Holy Wood Stage με special guest τον Χρήστο Δάντη. Θα παρουσιάσει το single, ενώ θα παίξει και ακυκλοφόρητα τραγούδια, τα οποία θα συμπεριλαμβάνονται στην πρώτη της δισκογραφική δουλειά που θα κυκλοφορήσει το 2016.

Σε ενα δίωρο πολυ-πολιτισμικό πρόγραμμα θα μας συστηθεί με τραγούδια που αγάπησε και την χαρακτήρισαν στην μέχρι τώρα πορεία της, αλλά και ως τραγουδοποιός πλέον. Την συναντήσαμε και συνομιλήσαμε μαζί της για την τέχνη, την μουσική και όχι μόνο, αφού η Μυρσίνη Δόξα είναι και δασκάλα μουσικής.

Τι μορφή έχει η τέχνη στην Ελλάδα;

Η τέχνη κατ’ εμέ δεν έχει μορφή πουθενά. Εάν σέβεται τον εαυτό της οφείλει να είναι όμορφη, εξωτική και ρέουσα… νερό. Η τέχνη είναι νερό, στο σκοτάδι χρειάζεται φεγγάρι και στο φως ήλιος. Οι καλλιτέχνες οφείλουν να έχουν μορφή και να δίνουν στην τέχνη σώμα και λόγο.

Αν η μουσική ήταν επιλογή θα ίσχυε το “εγώ” ή το “εμείς”;

Αν καταλαβαίνω καλά, με ρωτάς για την διαχείριση της μουσικής από τους «μουσικούς». Τότε όσοι άνθρωποι είμαστε τόσες και οι επιλογές. Η δική μου προσέγγιση στη ζωή και στην μουσική είναι ομαδική και συλλογική. Σίγουρα η μουσική μπορεί να αποτελέσει «φωτεινό άστρο» αλλά χωρίς συνοδοιπόρους –συναδέλφους και φυσικά ακροατές θα ήταν ένα πολύ «μοναχικό» φωτεινό άστρο…

Μουσική

Είσαι και δασκάλα μουσικής απ’ ό, τι ξέρω η επαφή με τους νέους σου δίνει κάτι.

Η διδασκαλία είναι η μεγαλύτερη μου αγάπη. Αγαπώ τους μαθητές μου και προσπαθώ να τους ανοίγω δρόμους και να τους δίνω δύναμη, να είμαι φίλη και συνοδοιπόρος τους. Πάνω απ’ όλα όμως, επειδή  έχω βαρεθεί την αγένεια, την κακοτροπιά, την ασέβεια και το σκοταδισμό, θέλω να γίνουν φωτεινοί και δημιουργικοί, μπάς και αυτός ο χώρος κάποια στιγμή γεμίσει με ανθρώπους μορφωμένους, ευγενείς, ταλαντούχους και βιώσουμε μια καινούργια αναγέννηση. Γιατί αν δεν το έχουμε καταλάβει, μεσαίωνα βιώνουμε.

Πες μου τα σχέδια σου, πού μπορούμε να σε δούμε και να σε ακούσουμε;

Λοιπόν, έχω σχέδια στο… φούρνο! Κατ’ αρχάς κυκλοφορεί ήδη το πρώτο μου single με τίτλο “Δι’ αλληλογραφίας” από τη final-Touch και ετοιμάζεται οσονούπω και το video clip. Τη Δευτέρα στις 23/11 έχουμε την παρουσίαση στο Holywood Stage, που ξεκινάει στης 21:30 για να προλάβουμε και τα μέσα και η προπώληση είναι 8 ευρώ με κρασί ή μπύρα. Θα μας κάνει την τιμή να είναι εκεί να τραγουδήσουμε παρέα δύο τραγούδια ο μοναδικός Χρήστος Δάντης. Επίσης μαζί μας  “Δι αλληλογραφίας” θα παίξει πιάνο ο Χρήστος Βεντούρος με τον οποίο έχω γράψει και την μουσική, ενώ η παραγωγή έγινε στο Prova Studio. Μετά της γιορτές στις 14/2 ευελπιστώ πως θα κυκλοφορήσει ολόκληρο το cd  με τίτλο «Για Έρωτα μιλώ».

Αν το μέλλον σου είχε σχήμα τι θα ήταν. Δώσε μου μια εικόνα.

Αγάπη και φως.

Μουσική 2

Info:

Holy Wood Stage

Λεωφόρος Βουλιαγμένης 289 Αγ. Δημήτριος

Ώρα έναρξης : 21.30

Τιμή Εισιτηρίου: 8-10

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]