Αλήθεια, κάτι περίεργο συμβαίνει με τους συντάκτες του 3pointmagazine.gr. Χωρίς να συνεννοηθούν, τη μία πάνε όλοι σε live, την άλλη σινεμά. Αυτή την εβδομάδα, πάλι, λες και δεν χόρτασαν τις γιορτές, οι περισσότεροι το έριξαν στο φαγοπότι, με τις μπυραρίες και τα μεζεδοπωλεία να έχουν την τιμητική τους.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των προτάσεων αποτελεί το ποιοτικό και φθηνό αλκοόλ. Δεν προβληματιζόμαστε (ακόμη) καθώς, ευτυχώς, οι περισσότεροι φαίνεται να γράφουν ξεμέθυστοι.

Πήγα για πρώτη φορά στην μπυραρία Bierhof στα Εξάρχεια (Στουρνάρη 6, στην πλατεία). Η αίσθηση μοναδική. Αφού ανοίξεις τις βαρελόπορτες, βουτάς στη δεκαετία του ’70. Rock ‘n’ roll ακούσματα και στυλ που παραπέμπει περισσότερο σε μαγαζιά της Γερμανίας. Η εξυπηρέτηση εξαιρετική και άμεση, από φιλόξενους ανθρώπους. Για όσους μάλιστα δεν γνωρίζουν πολλά περί μπύρας, τους δίνεται μια καλή ευκαιρία να μάθουν έστω τα βασικά. Αφού τα μάθουν, μπορούν και να τα απολαύσουν στις προσιτές τιμές των 3,5 και 4 ευρώ (500 ml). Ανάλογα ποιοτικό και το φαγητό. Ποικιλίες από λουκάνικα για δύο άτομα, που χορταίνουν όμως τέσσερις, κοστολογούνται στα 14 ευρώ και οι πανσέτες στα 10. Εξαρχειώτες και μη, αξίζει να την επισκεφθείτε.

Κώστας Παπαντωνίου

Πήγα στο ικαριώτικο μεζεδοπωλείο “Κορκόφυλας” (Βίτωνος 5, Γκάζι). Ζεστή ατμόσφαιρα και ζωντανή μουσική κάθε Κυριακή μεσημέρι, με νόστιμους μεζέδες (τηγανητές πατάτες με πάπρικα!) και φτηνό κρασί και ρακή. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν -καθόσον μη Ικαριώτες- ότι το όνομα του μαγαζιού είναι η μικρή σαύρα που συναντάται στην Ικαρία.

Σοφιάννα Μπονοβόλια

Πήγα στο “Ερωτηματικό” (Γερουλάνου Μαρίνου 72, Αργυρούπολη). Ελληνογερμανικό εστιατόριο-μπυραρία, με πολύ καλές μπύρες σε μεγάλη ποικιλία. Ο χώρος πολύ ζεστός και μεγάλος. Θα δεις άτομα διάφορων ηλικιών, αλλά και ένα ενυδρείο στο ασανσέρ! Έχει και προσφορές συνέχεια. Αξίζει να πάτε.

Eίδα για ακόμη μια φορά τον “Κυνόδοντα” του Γιώργου Λάνθιμου. Προβληματίζει για τον θεσμό της οικογένειας, για την ελληνική κοινωνία της κρίσης – και για την πορεία του ελληνικού κινηματογράφου γενικότερα… Τουλάχιστον είναι επίκαιρο.

  

 Μίνα Κωστοπούλου

Πήγα στο “Σαλίγκαρο” (Σολωμού 37) στα Εξάρχεια. Ένα μικρό, ζεστό κρητικό μαγαζάκι, όπου μόλις καθίσεις σε υποδέχονται με λίγη τσικουδιά και πολλή ευγένεια. Καλομαγειρεμένα φαγητά και μεζέδες, ρακόμελο που σερβίρεται, κυριολεκτικά, καυτό, ζωντανή μουσική με σαντούρι, λάουτο και λύρα, και πολύ προσιτές τιμές.

saligkaros

Χριστιάνα Βουκελάτου

 Είδα το “Looper” (“Αντιμέτωποι με το Χρόνο” ο ελληνικός υπότιτλος) που κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες σε DVD. Μετά από πολύ καιρό απόλαυσα ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας που καταφέρνει σε “σκαλώσει”, σε μία εκτέλεση χωρίς περιττά εφέ αλλά με πολλή δράση και τουλάχιστον αξιοπρεπείς ερμηνείες (δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που έπαιξε τόσο καλά ο Bruce Willis). Μην τη χάσετε, ειδικά αν σας συναρπάζει η ιδέα των ταξιδιών στο χρόνο.

   

Θέμος “Απίκος” Ρίζος 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]