Το έχει αναγάγει σε ένα είδος τέχνης. Άλλωστε σύμπτωση η οποία επαναλαμβάνεται πολλάκις, παύει να διατηρεί την ιδιότητά της.

Ο Παναθηναϊκός για ακόμα μία φορά φέτος, κατόρθωσε να κερδίσει με την ελάχιστη δυνατή διαφορά τον αντίπαλο του, δείχνοντας από την μία μεριά πως δεν έχει εξαλειφθεί το ελάττωμα του να μην μπορεί να διατηρήσει την υπέρ του διαφορά, όμως από την άλλη, η όψη του νομίσματος φανερώνει μία ομάδα που γνωρίζει τον τρόπο να παραμένει ψύχραιμη και εν τέλει να παίρνει αυτό που θέλει. Το 3pointmagazine.gr σας θυμίζει όλες τις φετινές επιτυχίες των πρασίνων στον… πόντο, με τις τρεις εξ’αυτών να έχουν έρθει δια χειρός Διαμαντίδη!

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

Ουνικάχα Μάλαγα-Παναθηναϊκός 76-77

Έχει υπογράψει συμβόλαιο με τη νίκη στην Ανδαλουσία. Εύκολα ή δύσκολα, πάντοτε δραπετεύει με το διπλό. Ακόμα και όταν αντίκρισε κατάφατσα το ενδεχόμενο της ήττα στις 24/11 του 2011, μπόρεσε να κλέψει τη νίκη με ένα μεγάλο σουτ του Διαμαντίδη, περίπου 1 δευτερόλεπτο πριν την λήξη του αγώνα! Η Ουνικάχα αν και προηγήθηκε με 75-71, 15 δεύτερα πριν το τέλος, δέχτηκε δύο αναπάντεχα τρίποντα από τον αρχηγό των πρασίνων και απώλεσε μία τεράστια ευκαιρία να φτάσει σε μία σημαντική επιτυχία.

MVP: Δημήτρης Διαμαντίδης

Oι αριθμοί του: 23 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 τάπα

 

Παναθηναϊκός-Μακάμπι 86-85

Ο αγώνας που έδωσε στον Παναθηναϊκό τη δυνατότητα να ταξιδέψει στην Πόλη και να υπερασπιστεί τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης. Ο Διαμαντίδης ήταν και πάλι αυτός που διαμόρφωσε το τελικό σκορ, με μία εύστοχη βολή, αλλά η καθοριστική του παρέμβαση, έγινε στη συνέχεια αφού αστόχησε. Η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Μπουρστέιν, στον οποίο δεν επέτρεψε χάρη στην εξαιρετική του άμυνα, να αξιοποιήσει το ριμπάουντ που μάζεψε. Οι πράσινοι πήραν τη νίκη και μαζί το εισιτήριο για το Final 4.

ΜVP: Δημήτρης Διαμαντίδης

Οι αριθμοί του: 25 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα

 

ΚΥΠΕΛΛΟ

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 71-70


Για άλλη μία φορά ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν αυτός που έβαλε την τελευταία πινελιά στο σκορ του αγώνα. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού αν και αστόχησε σε μία εκ των δύο τελευταίων ελεύθερων βολών, που είχε, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ορθή αμυντική αντιμετώπιση της ακόλουθης επίθεσης του Ολυμπιακού, χάρισε στην ομάδα του τη νίκη. Αυτή τη φορά μοιραίος για την αντίπαλη ομάδα, αποδείχτηκε ο Κώστας Παπανικοκλαου, με ένα σουτ που έγινε πάντως, υπό κακές προϋποθέσεις…

MVP: Δημήτρης Διαμαντίδης

Οι αριθμοί του: 9 πόντοι, 7 ασίστ, 7 κλεψίματα, 1 τάπα και 8 κερδισμένα φάουλ

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 81-82


Ομολογουμένως, η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς θα μπορούσε να είχε αποφύγει τις περιπέτειες. Ωστόσο, στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης η απόδοση της έπεσε κατακόρυφα, εν αντιθέσει με αυτή του Πανιωνίου. Οι κυανέρυθροι μάλιστα προηγήθηκαν με τρίποντο του Μπάρλου (81-80), 8 δευτερόλεπτα πριν την λήξη, αλλά με καλάθι του Μπατίστ, ο Παναθηναϊκός πήρε ακόμα ένα διπλό. Ούτε ο Πανιώνιος μπόρεσε να αξιοποιήσει την τελευταία ευκαιρία που του δόθηκε, καθώς το μακρινό τρίποντο του Μπίλι Κις δεν βρήκε στόχο…

MVP: Στράτος Περπέρογλου

Οι αριθμοί του: 15 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα

 

*Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα, που τον κέρδισε φέτος στον πόντο. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 78-77 στο ΣΕΦ και κλείδωσαν την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους τους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει ό,τι μακριά πολύ μακριά μας ταξιδεύει και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Related Posts