Η φεμινιστική συλλογικότητα Καμία Ανοχή, με ανακοίνωσή της στη σελίδα της στο facebook, δηλώνει τη στήριξή της στην Τ. της οποίας η υπόθεση εκδικάζεται σήμερα σε δεύτερο βαθμό στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών. Η Τ. είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε δέκα χρόνια και έξι μήνες φυλάκιση για θανατηφόρα σωματική βλάβη και οπλοκατοχή, επειδή αμύνθηκε στην επίθεση του κατ’ εξακολούθηση κακοποιητικού συντρόφου της.

Η ανακοίνωση

Είμαστε στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών και στεκόμαστε δίπλα στην Τ. της οποίας θα εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Τον Νοέμβριο του 2017 το Πρωτοβάθμιο δικαστήριο καταδίκασε την Τ. για θανατηφόρα σωματική βλάβη και οπλοκατοχή σε δέκα χρόνια και έξι μήνες φυλάκιση, χωρίς να αναγνωρίσει ότι δεχόταν επίθεση και αμύνθηκε για να σώσει τη ζωή της, παραβλέποντας τα γεγονότα που προβλήθηκαν ως απόδειξη της κακοποιητικής σχέσης στην οποία βρισκόταν

Η Τ. βρισκόταν σε κακοποιητική σχέση, η οποία περιελάμβανε όλες τις δυνατές μορφές βίας. Η ίδια, μετανάστρια από τη Ρωσία, δούλευε ασταμάτητα για να στέλνει λεφτά στον γιο της. Ο θύτης Έλληνας λεβέντης που θεωρούσε πως είχε κάθε δικαίωμα να της ασκεί ψυχολογική και σωματική βία, να μένει στο σπίτι της παρά τη θέλησή της, να της κλέβει τα χρήματα για να διασκεδάζει ο ίδιος. Σε άλλη μια έξαρση βίας του, η Τ. πίστεψε πως θα τη σκοτώσει. Για να σωθεί τον τραυμάτισε με μαχαίρι κουζίνας, χωρίς να πλήξει κανένα ζωτικό όργανο. Αμέσως έκανε τα πάντα για να τον βοηθήσει, κάλεσε το ΕΚΑΒ, ζήτησε βοήθεια και παρέμεινε εκεί μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο.

Η Τ. είναι μια από εμάς. Εμείς ξέρουμε πως σε αυτην την πατριαρχική κοινωνία, οποιαδήποτε γυναίκα/θηλυκότητα εν δυνάμει μπορεί να βρεθεί στην θέση της. Ξέρουμε πως στη θέση της υπήρξαν και θα υπάρξουν κι άλλες. Ξέρουμε πως αν η Τ. δεν είχε αμυνθεί για την ζωή της, θα ήταν νεκρή.

Η έμφυλη πατριαρχική μας θέλει είτε νεκρές, είτε στη φυλακή.

Εμείς ζητάμε την αληθινή και ισότιμη δικαιοσύνη, και όχι την πατριαρχική!

Καμία γυναίκα/θηλυκότητα στη φυλακή επειδή υπερασπίστηκε την εαυτή της!

Καμία Ανοχή

Είμαστε στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών και στεκόμαστε δίπλα στην Τ. της οποίας θα εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο…

Gepostet von Καμιά Ανοχή am Mittwoch, 9. Oktober 2019

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]