Μια νέα ανοιχτή επιστολή προς τον ιστορικό μουσικοσυνθέτη απευθύνει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος (Καϊν)* μετά τα όσα συνέβησαν σε βάρος δημοσιογράφων και φωτογράφων κατά τη διάρκεια της τελευταίας κινητοποίησης ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, στην Αθήνα (20/01).

 

του Παναγιώτη Παπαδόπουλου (Καϊν)

Μίκη Θεοδωράκη, τα πρόσωπα των χτυπημένων δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερς στις 20/01 από τους φασίστες είναι γεμάτα από σημάδια “πατριωτισμού”!

(μια ακόμη επιστολή στον συνθέτη με αφορμή την συνέχεια του ιστορικού του ΛΑΘΟΥΣ!)

Έχω τονίσει αρκετές φορές πως ακόμα και στον φασίστα θα μπορούσα να κρατήσω έως ένα σημείο «στάση ανοχής» φτάνει ο ίδιος να μην ξεπερνά τα όρια της «διά του λόγου» και μόνο! έκφρασης της ιδεοληπτικής του διαταραχής, εμμονής και βλακείας! Φτάνει  να μην περνά στον τραμπουκισμό και στην αυτοδικία, στον διωγμό των «άλλων», των όποιων «άλλων»!

Κι η θέση μου αυτή είναι χωρίς «αστερίσκους» και «επιλεκτικές ευαισθησίες»! «Δύο μέτρα και δύο σταθμά» απέναντι στην δράση του Φασισμού δεν υπάρχουν, αν θέλουμε να πείσουμε τους Ανθρώπους για Καλύτερο Κόσμο (εφικτό…)!

Στις 20 Γενάρη στο κέντρο της Αθήνας ο «πατριώτης» ξεπέρασε ξανά τα όρια! Με βιτρίνα την «προδοτική συμφωνία» για το «Μακεδονικό ζήτημα» η συσπείρωση του υποκόσμου των νεοφασιστικών καθαρμάτων έκανε στοχευμένες επιθέσεις εναντίον εργαζομένων του Τύπου και Φωτορεπόρτερς, δείχνοντας στην πράξη τι επιφυλάσσει ο κανιβαλισμός και η αγριότητα του Nαζισμού αν περάσει στην Κοινωνία η επικράτηση του κοινωνικού εκφασισμού, η βία και η ανομία της «καθαρόαιμης φυλής» που κάνει αιμοδοσίες διαχωριστικά «μόνο για ΄Ελληνες», αν αφήσουμε το χωράφι της Ζωής να ανθίσει μέσα στον διχασμό, τον μισανθρωπισμό της «απόλυτης αλήθειας»!

Στις 20 Γενάρη η «απόλυτη λευκή αλήθεια» (ο ίδιος ο Φασισμός δηλαδή), ο αφιονισμένος «όχλος» που βλέπει παντού «εχθρούς», «ανθέλληνες», «προδότες» και «επενδύει» το «μέλλον του ΄Εθνους» σε κρεμάλες, επιτέθηκε με αγριότητα (το στίγμα της «ιδεολογίας» του Φασισμού), στον δημοσιογράφο Θωμά Ιακόμπι, στους φωτορεπόρτερς Κωστή Νταντάμη, Λευτέρη Παρτσάλη κ.ά. Δεν έμειναν οι «πατριδοφύλακες» φυσικά μόνο στο επίπεδο του ξυλοδαρμού αλλά και στα υπόλοιπα «εκφραστικά μέσα» της «Ελληνικής αγωγής» που συνηθίζει η ψυχοπαθολογική συμπεριφορά των Φασιστών, στην κλοπή προσωπικών και επαγγελματιών αντικειμένων από τα θύματά τους!

Είναι από τον ίδιο συρφετό του ψευτοπατριωτισμού που κυνηγούσαν και χτυπούσαν τον 75χρονο Γιάννη Μπουτάρη στις 19/5/2018 στην Θεσσαλονίκη, που επιτέθηκαν στις 21/1/2018 στο «Ελεύθερο Κοινωνικό Σχολείο» και έκαψαν την κατάληψη «Λιμπερτάτια» κατά την διάρκεια του «πατριωτικού» τότε συλλαλητηρίου στην Θεσσαλονίκη για την «μία και μοναδική Ελληνική Μακεδονία», που επιτέθηκαν δολοφονικά στους κοινωνικούς χώρους «Αντίπνοια» και «πρώην ΠΙΚΠΑ» στα  Πετράλωνα, στον κοινωνικό χώρο «Φαβέλλα» στον Πειραιά, στους εργάτες μετανάστες στον Ασπρόπυργο, στους Αιγύπτιους ψαράδες στην Ιχθυόσκαλα στο Κερατσίνι και στους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, που επιτέθηκαν μαζικά και δολοφονικά στις 22/4/2018 στους πρόσφυγες της πλατείας Σαπφούς στην Μυτιλήνη, φωνάζοντας «Κάψτε τους»! Είναι το ίδιο «τυφλό αγανακτισμένο πλήθος», η «συνείδηση» της αγέλης που εγκωμιάζει και χαίρεται για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου στις 21 Σεπτέμβρη 2018 στην Ομόνοια, είναι η σκανδάλη που στήνει ενέδρα και εξοντώνει τον «διαφορετικό» και «διαφωνούντα» όπως έγινε πριν λίγες μέρες στα Δραγωτικά Λευκίμμης στην Κέρκυρα όπου το μέλος της «Μαύρης Αυγής» Δημήτρης Κουρής δολοφόνησε τον Αλβανό εργάτη Petrit Zifle!

Την ώρα που η Δολοφονική «σπορά των ηττημένων του ’45» επανεμφανίζεται με αξιώσεις για την «έφοδο» ξανά στην Ιστορία της Τυραννίας χρησιμοποιώντας την «ατζέντα» των εθνικών ζητημάτων, της οικονομικής κρίσης και του προσφυγικού, εσύ Μίκη Θεοδωράκη και οι υπόλοιποι της «πατριωτικής αριστεράς» προσφέρετε στο πιάτο τον τόπο στους Φασίστες!!!

Στις 4/2/2018 σου είχα παραδώσει στο σπίτι σου αυτό το κείμενο (www.efsyn.gr/arthro/i-kameni-libertatia-o-gkremismenos-plylax-o-ethnikistikos-paroxysmos-se-fotisoyn-sto) με αφορμή την συμμετοχή σου( που αποτελεί κηλίδα  δυστυχώς στην διαδρομή σου…) στο πρώτο «πατριωτικό» συλλαλητήριο για το ίδιο ζήτημα, στην πλατεία Συντάγματος. Σήμερα  δείχνουν οι επιλογές σου πώς δεν «διαβάζεις» καθόλου σωστά τα γεγονότα και πώς η πραγματική ανεπανόρθωτη ζημιά και το έγκλημα που προκαλείται στον τόπο είναι από τις στενόμυαλες και αντιδραστικές τοποθετήσεις που κάνεις τόσο εσύ, όσο και η ηγεσία του ΚΚΕ που μπροστά στο «άγχος σας» μην απωλέσετε την «πατριωτική και εθνική σας ταυτότητα» αφομοιώνεστε στο Εθνικιστικό παραλήρημα και χάνετε την Συμφωνία με την λογική και την Ειρήνη στα Βαλκάνια (που τόσο «κόπτεσθε»)!

Και αυτό είναι το μεγαλύτερο Λάθος σε βάρος της Κοινωνίας, της νεολαίας, του Τόπου μακροπρόθεσμα!

Μίκη Θεοδωράκη, ναι, ήταν εκεί όλοι οι «πατριώτες», οι «απόγονοι του Μεγαλέξανδρου», της «δημοκρατίας που ποτέ δεν εκδικείται» και της «εθνικής περηφάνειας»!

Φαίνεται καθαρά από τα ανοιγμένα κεφάλια των δημοσιογράφων και των φωτορεπόρτερς από τα Ναζιστικά τάγματα εφόδου και χουλιγκανισμού!

Μίκη Θεοδωράκη τώρα που χτυπά επίμονα το «καμπανάκι» του Φασισμού (κοινοβουλευτικού και εξωθεσμικού) σε όλη την Ευρώπη, εσύ που θέλω να ελπίζω απελπισμένα πως δεν μπορεί να ξεχνάς τόσο εύκολα…

Τα εκατομμύρια θύματα από τους ναζί, τους Πόντιους, τους ομοφυλόφιλους, τους Εβραίους, τους αλλόθρησκους, τους αλλόφυλους και τα πάσης φύσεως ολοκαυτώματα, τα κρεματόρια, τους φούρνους και τους ομαδικούς τάφους…

Και την τελευταία καμένη πέτρα, το τελευταίο μωρό και έγκυο που σφάχτηκε και βιάσθηκε από τους Ναζί  στο Κομμένο, στον Χορτιάτη, στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο…

Τους συναγωνιστές σου και Πραγματικούς Πατριώτες που άφησαν τα κορμιά τους μισά και παγωμένα στα χιονισμένα βουνά της Αντίστασης κόντρα στην επέλαση των Φασιστών, τους πατεράδες και στους γέρους μας που «έφυγαν» νωρίς  μοχθώντας μέχρι και το τελευταίο τους λεπτό για να ξανάρθει το γέλιο στα πρόσωπα και στα χώματα αυτής της χώρας που είναι καταδικασμένη να βιώνει διχασμούς και εμφυλίους, τους εκτελεσμένους της Καισαριανής και της Κοκκινιάς, τα θύματα της 7χρονης Χούντας στα ξερονήσια και στα κάτεργα της ΕΑΤ-ΕΣΑ…

Πού θέλω να πιστεύω πώς στην μνήμη σου κρατάς ακόμη τον Λαμπράκη, τον Μουστακλή, τον Παναγούλη, τον Τσαρουχά, τον Μανδηλαρά, τον Πέτρουλα, τους νεκρούς του Νοέμβρη του 73, τον Τσιρώνη, τον Κουμή και την Κανελλοπούλου, τον Τεμπονέρα, τον Καλτεζά, τον Γρηγορόπουλο και τόσους άλλους της εξουσιαστικής και φασιστικής Βίας.

Εσύ Μίκη Θεοδωράκη και οι υπόλοιποι της «πατριωτικής αριστεράς» (λες κι η αριστερά δεν ήταν ποτέ… πατριωτική και μαζί διεθνιστική!!!…).

Τι γυρεύεις αλήθεια ανάμεσα στους «ιερούς στρατούς» των όρνεων και των λύκων που υμνούνε την επιστροφή του Ανθρώπου στην πολεμοχαρή εποχή που ανοίγει νέα μέτωπα θυσίας για την Ανθρωπότητα η κάθε λογής φανατισμένη   «μεγάλη και αλύτρωτη ιδέα»;

Τι γυρεύεις εσύ στην ολέθρια «αγκαλιά του Τέρατος», της ξενοφοβίας, του ρατσισμού, του σεξισμού, του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλείας (που όλα αυτά και άλλα τόσα είναι ο Φασισμός…) της πλατείας Συντάγματος;

Ξέχασες τόσο γρήγορα τον φίλο σου τον Μάνο Λοϊζο και  το «Ακορντεόν»; Η πολύπαθη εμπειρία σου τελικά «στα στερνά» δεν σε έκανε ΣΟΦΟ, δεν βλέπεις που ο Ζορμπάς δεν χορεύει πια κάτω από τον Ήλιο γιατί στους Φασίστες δίνεις απλόχερα την μουσική σου και την «σημαία»;;;!!!!

Μίκη Θεοδωράκη ο θάνατος που έρχεται κάποια στιγμή κάτω από του χρόνου την φυσική φθορά είναι αναμενόμενος στους θνητούς (εσένα, εμένα, όλους μας) και «βάλσαμο» όμως τελικά μπροστά στον Θάνατο όπου απειλεί τους  ζωντανούς η κυριαρχία του Φασισμού!!! Και να κοιτάξεις ξανά και ξανά  omniatv.com/853444639  τα ματωμένα πρόσωπα των εργαζομένων στον Τύπο, στις 20 Γενάρη, θα διαπιστώσεις επιτέλους (καθυστέρησες νομίζω αρκετά…) πώς ο Θάνατος αυτός είναι εδώ μπροστά μας και εσύ (και άλλοι μαζί σου από τα “αριστερά”…) του ανοίγεις «πατριωτικά» και «θερμά» την πόρτα!!!!

Αθήνα 24/1/2019

Παπαδόπουλος Παναγιώτης (Κάϊν)
* Μεμονωμένο άτομο από τον Αναρχισμό

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]