Ο νεαρός Παλαιστίνιος εθελοντής νοσηλευτής Sajed Mezher τραυματίστηκε θανάσιμα από πυροβολισμό Ισραηλινού στρατιώτη κατά την έφοδο του ισραηλινού στρατού στο καταυλισμό προσφύγων Dhaishah στη Βηθλεέμ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ο Σαγιέντ προσπαθούσε να περιθάλψει τραυματίες διαδηλωτές, όταν έπεσε νεκρός από τα πυρά ισραηλινών στρατιωτών. Ο προσφυγικός καταυλισμός Dheisheh δημιουργήθηκε το 1949 και βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο στο νότιο τμήμα της Βηθλεέμ. Ο καταυλισμός δημιουργήθηκε για 3.000 πρόσφυγες. Σήμερα οι κάτοικοι του είναι περίπου 15.000.

Ο πατέρας του μάρτυρα είπε ότι είχε ξυπνήσει από νωρίς και ετοίμαζε τα παιδιά του για το σχολείο. Ο Σαγιέντ μελετούσε για μια εξέταση στο Πανεπιστήμιο. Μόλις όμως έμαθε ότι ξέσπασαν συγκρούσεις λόγω εισβολής του ισραηλινού στρατού στον καταυλισμό, ο Σαγιέντ επέμεινε να πάει εκεί για να βοηθήσει τους τραυματίες διαδηλωτές μαζί με τα πληρώματα των νοσοκομειακών αυτοκινήτων.

«Τον εκλιπαρούσα να μην πάει και του έλεγα ότι τους στρατιώτες δεν τους νοιάζει αν φοράς νοσοκομειακό γιλέκο, αλλά ο Σαγιέντ επέμενε λέγοντας μου ότι δεν μπορεί να εγκαταλείψει τραυματίες, γιατί γι’ αυτό έχει εκπαιδευτεί, να παράσχει βοήθεια σε τέτοιες δύσκολες στιγμές. Μου είπε να μην ανησυχώ γιατί προστατεύεται από διεθνείς συνθήκες όταν φοράει την νοσοκομειακή στολή…» Λίγα λεπτά πριν πεθάνει σήκωσε το χέρι του στο σήμα της νίκης.

Οι Λαϊκές Επιτροπές κάλεσαν σε γενική απεργία για τον θάνατο του.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]