Το Breaking Bad μπορεί να έχει ολοκληρωθεί από τις 29 Σεπτέμβρη 2013, ωστόσο οι φανατικοί οπαδοί του ακόμα δεν θέλουν να συνειδητοποιήσουν ότι έφτασε στο τέλος του. Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί, που χαρακτηρίζουν το Breaking Bad, ως την καλύτερη τηλεοπτική σειρά που έπαιξε ποτέ στις τηλεοράσεις τους! Το μόνο σίγουρο είναι πως το έργο του Vince Gilligan άφησε εποχή, γράφοντας την δική του ιστορία και θα μνημονεύεται ως μία σειρά-διαμάντι για πολλά χρόνια ακόμη.

Όταν μιλάμε λοιπόν για μία από τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών, η οποία έχει χαρακτηριστεί από τον δημιουργό της «σύγχρονο western» και έχει κερδίσει ουκ ολίγες διακρίσεις και βραβεία, δεν είναι και λίγες οι σκηνές που θα μείνουν αποτυπωμένες στο μυαλό όλων όσων έχουν παρακολουθήσει την πορεία του Walter White και του Jesse Pinkman στους πέντε κύκλους της σειράς. Υπάρχουν ωστόσο και αυτές που ξεχωρίζουν, έστω και λίγο παραπάνω από τις υπόλοιπες…

Season 1 Episode 6 “Crazy Handful of Nothin”

Στο επεισόδιο αυτό ο Walter White ξυρίζει το κεφάλι του και πέραν της badass εμφάνισης, δείχνει και τα πρώτα δείγματα του badass χαρακτήρα του…

Season 2 Episode 12 “Phoenix”

Μία από τις πιο «δυνατές» σκηνές και των πέντε σεζόν της σειράς με τον Walter να παρακολουθεί τον θάνατο δια αναρρόφησης της Jayne.


Season 4 Episode 3 “Open House”

Βουτηγμένος στις τύψεις για την δολοφονία του Gale, ο Jesse έχει μετατρέψει το σπίτι του σε ένα ατέρμονο πάρτι ακολασίας, βίας και ναρκωτικών. Η σκηνή «δένει» εξαιρετικά με το κομμάτι “If I had a heart” των Fever Ray.


Season 4 Episode 6 “Concerned”

Από τις κορυφαίες σκηνές του Bryan Cranston ως Walter White. Δεν βρίσκεται σε κίνδυνο. «Είναι ο κίνδυνος…».


Season 4 Episode 11 “Crawl Space”

Ίσως η πιο «δυνατή» σκηνή του Breaking Bad. Ο Walter σχεδιάζει να πάρει την οικογένειά του και να εξαφανιστούν, ωστόσο η Skyler του αποκαλύπτει πως έχει δώσει το περισσότερο μέρος των χρημάτων τους στον Ted. Η αντίδραση του, απλά επική…

Season 4 Episode 13 “Face Off”

Ο… εντυπωσιακός θάνατος του Gustavo Fring, με τις απίστευτες εκφράσεις προσώπου τόσο του ίδιου, όσο και του… Ταλιμπάν, Tito Salamanca. Bonus, το face off του Fring στο τέλος της σκηνής!

Season 4 Episode 13 “Face Off”

Δεύτερη σκηνή από το ίδιο επεισόδιο. Ακριβώς μετά τον θάνατο του Gustavo Fring και την επιτυχία του σχεδίου του, ο Walter καίει ολοσχερώς μαζί με τον Jesse το meth lab που κρύβεται κάτω από το στεγνωτήριο. Το τραγούδι “Freestyle” των Taalbi Brothers πλαισιώνει υπέροχα την σκηνή.

Season 4 Episode 13 “Face Off”

Τρίτη (και τελευταία) σκηνή από το συγκεκριμένο επεισόδιο (το Season Finale της 4ης σεζόν). Μετά τον θάνατο του Fring και την πυρπόληση του εργαστηρίου του, o Walter ανακοινώνει την νίκη του στην γυναίκα του Skyler…

Season 5 Episode 5 “Dead Freight”

Από τις καλύτερες ατάκες της σειράς με τον Walter να δίνει αποστομωτική απάντηση στην γυναίκα του Skyler, σε ερώτησή της για τις πρόσφατες δραστηριότητές του…

Season 5 Finale Episode 16 “Felina”

Στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς ο Walter παραδέχεται πως ό, τι έκανε, το έκανε για τον εαυτό του…

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]