Ως άξιος νέος πολίτης, συνηθίζω να περνώ τις ελεύθερές μου ώρες δημιουργικά, στο facebook. Εκεί λοιπόν, σε κάποια από τις σελίδες που παρακολουθώ, διαβάζω μια δήλωση του αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, με μεγάλα γράμματα: «Στις επόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπει καν στη Βουλή» και ως υπότιτλο «το ΠΑΣΟΚ αν υπάρχει αυτό γίνεται λόγω της προστασίας που του παρέχει ο Σαμαράς».

Και ερωτώμαι εγώ, ο άξιος νέος πολίτης, έρχονται νέα μέτρα, η Τρόικα ζητά κι άλλες απολύσεις, η ΕΡΤ κυνηγιέται τρομοκρατικά και τους Αν.Ελ. τους ενδιαφέρει τι κάνει το ΠΑΣΟΚ;

Συγγνώμη κύριοι, δικό μου το λάθος. Μια ματιά σε προχθεσινή (σ.σ. Τετάρτη 13/11) δημοσκόπηση της Pulse RC δείχνει διαφορά μόλις 2,5 μονάδων μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητων Ελλήνων, οπότε ναι, σας ενδιαφέρει τι κάνουν ο Βενιζέλος και το «παρεάκι» του. Εξάλλου δεν έχουμε ανάγκη την εθνική ενότητα, δεν χρειαζόμαστε την απουσία κομματικών διαφορών, δεν χρειαζόμαστε συμβιβασμούς. Χρειαζόμαστε κομματικές κόντρες, καβγάδες στα παράθυρα και κηρύγματα εναντίον των «άλλων» για να βγούμε από την κρίση.

 dimoskopisi1

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο Πάνος Καμμένος, οι οποίες για την ιστορία έγιναν στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης, προβλέπει – από μόνος του – 10% για το κόμμα του, σε ενδεχόμενο εκλογών στο βραχύ μέλλον. Λογικό, αν υπολογίσει κανείς πως, για να μείνει εκτός Βουλής, τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ θα πέσουν περίπου στο 3%, τα υπόλοιπα 4,5, σύμφωνα πάντοτε με την προχθεσινή δημοσκόπηση, πρέπει κάπου να πάνε! Επίσης, όπως δήλωσε ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σίγουρα τα νέα μέτρα θα φέρουν και νέες αποχωρήσεις από τη ΝΔ, οι οποίες θα την αποδυναμώσουν, και θα χάσει, υποθέτω εγώ, ο άξιος νέος πολίτης, πλήθος ψηφοφόρων. Οι οποίοι που θα πάνε; Μα φυσικά στους Ανεξάρτητους Έλληνες! Πως αλλιώς θα φτάσουν στο 10%, τουλάχιστον; Οφείλω να ομολογήσω πως στις περυσινές εκλογές πίστεψα, έστω για μια στιγμή, πως μια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑνΕλ θα έφερνε κάποια αλλαγή. Όσο περνάει ο καιρός, αρχίζω να το ξανασκέφτομαι.

 dimoskopisi2

Σε άλλα νέα, στο 11,5% επανήλθε η Χ.Α., η οποία συνεχίζει να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις καταστάσεις, από τη μια πλευρά την ανικανότητα της κυβέρνησης και από την άλλη την ικανότητα των ίδιων των μελών τους να παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως Μεσσίες και ήρωες. Αν θέλετε τη γνώμη μου, η Χ.Α. μπορεί να κάνει σπουδαίο μπαμ με μια μεταγραφή τύπου Παπαθεμελή ή Λεβέντη, καθώς με τη συμβολή των δύο θα ξεπεράσουν το γρουσούζικο 13%. Σε κάποια από τις δηλώσεις του, ο κ. Καμμένος αναφέρει την καθίζηση της ΝΔ, δεν αναφέρει όμως, ίσως και ο ίδιος δεν το περιμένει, ποιο κόμμα θα ανέβει και θα γίνει ΝΔ στη θέση της ΝΔ. Εδώ «κολλάνε» και τα ποσοστά της Χ.Α., καθώς οι αυθεντικοί (;) νεοδημοκράτες προφανώς και δεν θα πάνε με το μέρος του «άπλυτου» του Τσίπρα και του «δακτυλοδείκτη» Καμμένου, αλλά του… μπανιαρισμένου Μιχαλολιάκου. Οπότε η αναμενόμενη καθίζηση της ΝΔ δεν είναι ακριβώς υπέρ του κ. Καμμένου.

 daktilodeiktis

Επί 475 λέξεις χρησιμοποιώ την προχθεσινή δημοσκόπηση και δεν αναφέρθηκα ακόμη στη μισή μονάδα διαφοράς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Όχι υπέρ του κ. Σαμαρά, αλλά υπέρ του κ. Τσίπρα. Από τη μια πλευρά, είναι κάτι που περιμέναμε. Από την άλλη πλευρά, ευτυχώς που τα ΜΑΤ πέραν των εργαζομένων της ΕΡΤ προπηλάκισαν και μερικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και έγινε αυτό που περιμέναμε. Anyway, είναι μια πρόοδος και αυτή. Όχι πως πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανός για όσα διακηρύττουν οι βουλευτές του, αλλά τουλάχιστον θα ξέρουμε πως κάποιος από την κυβέρνηση προσπαθεί. Για να επιστρέψουμε στο θέμα της μισής μονάδας, αυτό το 0,5% δεν είναι απλώς μια μικρή διαφορά μεταξύ δυο κομμάτων, αλλά η επιβεβαίωση πως ο Έλληνας αλλάζει. Βέβαια, το ελληνικό καλοκαίρι πάντοτε καθυστερεί την πρόοδο, και ιδιαίτερα φέτος που είμαστε στο Νοέμβρη και κυκλοφορούμε με κοντομάνικα, η μισή μονάδα είναι μεγάλη υπόθεση!

 samaras_tsipras_kammenos(2)

Ως επίλογο, καλές οι εκτιμήσεις και οι βολές εναντίον των άλλων κύριε Καμμένε, εξάλλου αυτή είναι η βασική τακτική των ελληνικών κομμάτων, και των Ελλήνων γενικότερα, αλλά ας δείξουμε και τι μπορούμε να κάνουμε κι εμείς. Γιατί θα κερδίσετε ένα 2 – 3% με αυτήν την τακτική, αλλά «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή». Κάτι που έχει καταλάβει ο αντίπαλος – φίλος – συνεργάτης σας Αλέξης Τσίπρας και κατάφερε να περάσει ως αιχμή του δόρατος, τουλάχιστον «στα χαρτιά». Ο ελληνικός λαός ξεκινά να ωριμάζει, αλλά πρέπει να πειστεί ότι έχει περάσει την εφηβεία για να ολοκληρώσει την ωρίμανση του και να δεχτεί τις αλλαγές.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]