Ο 40χρονος Gianmarco Negri κέρδισε τις τοπικές εκλογές στο Tromello – μια πόλη 3.700 κατοίκων, νότια του Μιλάνου.

Έχοντας περάσει τις τελευταίες δύο δεκαετίες της ζωής του ως δικηγόρος ποινικού δικαίου, κέρδισε με το 37,5% των ψήφων και ο αντίπαλός του 26% . Ο Gianmarco Negri υιοθέτησε  μία αριστερή πλατφόρμα πολιτικής και υποστηρίχθηκε από αριστερές δυνάμεις.

Η νίκη του θεωρήθηκε ιδιαίτερα σημαντική αν αναλογιστεί κανείς τα ποσοστά που κατέγραψε η Λέγκα του Βορρά στις ευρωεκλογές.

Σε εμφάνισή του στο Love Me Gender, ένα dating show για τρανς άτομα ο Negri είχε δηλώσει: «Πάντα ένιωθα άνδρας. Είχα το θάρρος, μέσα από διάφορα, να βρω τον εαυτό μου για πάντα. Δεν ξέρω αν θεωρώ τον εαυτό μου σύμβολο για τη μάχη των δικαιωμάτων μου, αλλά προσπαθώ να επιτελέσω τον ρόλο που μου αναλογεί» .

«Ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν πολλά άλλα ΛΟΑΤΙ άτομα, που θα εκλεγούν σε αυτές τις εκλογές. Βλέπουμε μια πιο συμπεριληπτική και ελεύθερη Ιταλία. Αυτές τις μέρες, ξεκινήσαμε την καμπάνια #VotoTrans (Vote Trans). Οι άνθρωποι της τρανς κοινότητας συχνά αναγκάζονται να ενταχθούν σε λίστες που δεν αντιστοιχούν στην ταυτότητα του φύλου τους. Συνεπώς, πολλά τρανς άτομα στερούνται τη βούλησή τους» δήλωσε ο  Frabrizio Marrazzo εκπρόσωπος του Gay Center.

Ο Negri δεν είναι ο πρώτος τρανς πολιτικός που εκλέγεται στην Ιταλία. Η Vladimir Luxuria υπήρξε το πρώτο transgender μέλος κοινοβουλίου ευρωπαϊκής χώρας το 2006, ωστόσο έχασε την έδρα της δύο χρόνια αργότερα.

Με πληροφορίες από avmag.gr, marketwatch.com

*Αλιευμένο από το alterthess

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]