Από τις σπουδαιότερες μορφές του γερμανόφωνου θεάτρου και κινηματογράφου, ο Ελβετός Μπρούνο Γκαντς (Γκανζ), έφυγε από τη ζωή εχθές το βράδυ, όπως επιβεβαιώνει η μάνατζερ του Πατρίτσια Μπαουμπάουερ. Η πρώτη είδηση για το θάνατο του ήρθε από τη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, με την Μπαουμπάουερ να το επιβεβαιώνει με μια σύντομη δήλωση στο Γαλλικό Πρακτορείο: “Ναι, σήμερα τις πρώτες ώρες της ημέρας. Είχε καρκίνο”.

Γεννημένος στις 22 Μαρτίου 1941, ο Μπρούνο Γκαντς είχε συνεργαστεί στην σχεδόν 60ετή πορεία του με πολλούς σημαντικούς σκηνοθέτες, όπως οι Βιμ Βέντερς, Ερίκ Ρομέρ, Βέρνερ Χέρτζογκ και Θόδωρος Αγγελόπουλος. Κάποιες από τις πιο γνωστές του κινηματογραφικές ερμηνείες ήταν στα Φτερά του έρωτα (1987), Νοσφεράτου: Ο Δράκουλας της Νύχτας (1979), καθώς και η ενσάρκωση του Αδόλφου Χίτλερ στην Πτώση (2004). Το 2010 έλαβε το βραβείο από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου και το 2014 τη Χρυσή Κάμερα, ενώ το 2010 απέκτησε το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο των Αστέρων στο Βερολίνο. Με τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο είχε συνεργαστεί το 1998 για την ταινία Μία Αιωνιότητα και μία Ημέρα.

Στο θέατρο, είχε ερμηνεύσει, μεταξύ άλλων, έργα των Γκαίτε, Ευριπίδη και Σον Ο’Κέισι ενώ από το 1996 ήταν κάτοχος του Δαχτυλιδιού του Ίφλαντ, της μεγαλύτερης διάκρισης για γερμανόφωνο ηθοποιό.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]