Νέα δεδομένα φαίνονται ότι δημιουργούνται στη Συρία από την τουρκική εισβολή καθώς συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ συμφώνησαν να εισέλθουν στις βορειοανατολικές συριακές πόλεις Kομπάνι και Mανμπίτζ, κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις φέρονται να έχουν έρθει σε συμφωνία με τις ως επί το πλείστον κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) για την καταπολέμηση των ανταρτών που υποστηρίζονται από την Άγκυρα.

Τα Συριακά ΜΜΕ

Ο συριακός στρατός άρχισε να αναπτύσσει δυνάμεις στα μέτωπα της βόρειας Συρίας «για να αντιμετωπίσει την τουρκική επίθεση» στο συριακό έδαφος, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας, χωρίς να διευκρινίσουν τις ζώνες ανάπτυξης των δυνάμεων της Δαμασκού.

Η συριακή κυβέρνηση και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις διεξήγαγαν συνομιλίες σε ρωσική βάση της Συρίας, σύμφωνα με υψηλόβαθμο κούρδο πολιτικό αξιωματούχο.

Στο παρελθόν, οι συριακές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί σε ορισμένες κουρδικές περιοχές για να αποτραπεί μία τουρκική επίθεση. Παράλληλα, κούρδος αξιωματούχος που δεν κατονομάσθηκε δήλωσε ότι «διαπραγματεύσεις» διεξήχθησαν ανάμεσα στην ημιαυτόνομη κουρδική διοίκηση και την συριακή κυβέρνηση.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]