Το πάρκο Γεωργιάδη, η μόνη κεντρική “ανάσα πρασίνου” της πόλης του Ηρακλείου βρίσκεται στο στόχαστρο “ανάπλασης” από τον Δήμο Ηρακλείου, απειλώντας τα λιγοστά δένδρα και τις σκιές που προσφέρουν στους κατοίκους της πόλης. Η ανάπλαση θέλει να φέρει, μαζί με αλυσοπρίονα, την αλλαγή του χαρακτήρα του πάρκου, από ελεύθερο ανοιχτό τόπο συνάντησης αλληλεπίδρασης μεταξύ των ανθρώπων και με τη φύση, σε “κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας” με μπάρες και συστήματα ασφαλείας. Ο χαρακτήρας αυτός του πάρκου έχει χτιστεί και εξελίσσεται όλα αυτά τα χρόνια από τους ίδιους του πολυάριθμους και ποικίλους χρήστες του και οποιαδήποτε “ανάπλαση” θα πρέπει να πηγάζει ως σχεδιασμός από τους ίδιους τους χρήστες του.

Κομμάτια αυτού του χαρακτήρα, έχουν υπάρξει οι πολιτιστικές και πολιτισμικές εκδηλώσεις που βρίσκουν χώρο ανάσας στο πάρκο, ελεύθερα και αδιαμεσολάβητα, συμβάλλοντας σημαντικά στην πολιτιστική ζωή της πόλης.

Τον χαρακτήρα αυτόν και τη συνέχεια του αγώνα για ελεύθερο ανοιχτό πάρκο ως σημείο συνάντησης και αλληλεπίδρασης των κατοίκων, γιορτάζουμε την Κυριακή 15 Απριλίου με μία συναυλία στο αγαπημένο μας πάρκο!

Συμμετέχουν:

Μανωλάκης – Couleur Locale
– Βαγγελιώ Φασουλάκη (μαζί με τους Γιάννη Σταυρακακη και Νίκο Βογιατζάκη)
Δημήτρης Παγωμένος
– Γιάννης Παξιμαδάκης και Σωτήρης Αλεξάκης
Pulse

Ώρα έναρξης: 6μμ

Είσοδος Ελεύθερη… όπως πάντα!

Σας περιμένουμε να βρεθούμε, να συζητήσουμε, να γιορτάσουμε!

Φιλικά,
οι Φυλές του Πάρκου

 

*Το event στο Facebook

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]