«Ζήσαμε να δούμε τον Γιάννη Πρετεντέρη να υπερασπίζεται μουσουλμάνα πομάκα». Μία από τις αμέτρητες ατάκες χρηστών των social media στη διάρκεια της χθεσινής μέρας (22/4), στην οποία η είδηση για το «κόψιμο» της Σουλεϊμάν Σαμπιχά από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, μονοπώλησε το ενδιαφέρον.

Φωνές που επέκριναν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για λάθος χειρισμούς, ασυνεννοησία και μη δημοκρατικές διαδικασίες από τη μία και φωνές επιβράβευσης, κυρίως από ανθρώπους που υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, για σωστή επιλογή και διόρθωση μιας λάθος υποψηφιότητας, που δεν μελετήθηκε σωστά εξαρχής.

Και στις δύο περιπτώσεις το δίκιο είναι κάπου στη μέση. Σύμφωνα με τα όσα διακηρύσσει και προτάσσει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις μειονότητες στη Θράκη, η Σουλεϊμάν Σαμπιχά όντως δεν ήταν η κατάλληλη επιλογή, καθώς δεν εκφράζει την μειονότητα, αντιθέτως εγείρει πολλές αντιδράσεις από την πλειοψηφία κατοίκων και φορέων της περιοχής.

Από την άλλη το δις εξαμαρτείν του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την υπόθεση Καριπίδη, δεν φαίνεται να «δίδαξε» τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι όπως και στην υπόθεση Καριπίδη, δεν συμβουλεύτηκαν στο ελάχιστο την νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή, αλλά και την τοπική κοινωνία.

Το πιο ενδιαφέρον όμως της υπόθεσης με την Σουλεϊμάν Σαμπιχά, είναι ότι μάθαμε πως σύσσωμο σχεδόν το τηλεοπτικό σύστημα, τα πολιτικά κόμματα και φορείς, αλλά και ο Θεόδωρος Πάγκαλος, έφεραν βαρέως που δεν θα εκπροσωπηθούν οι μουσουλμάνοι Ρομά στο Ευρωκοινοβούλιο.

Όπως μας πληροφόρησε ο Γιάννης Πρετεντέρης από το δελτίο ειδήσεων του Mega –αυτός που έψεγε τους μετανάστες στο Φαρμακονήσι, που βγήκαν για κρουαζιέρα Γενάρη μήνα- είναι πράγμα ανήκουστο να φιμώνεται η συγκεκριμένη μειονότητα στην Θράκη.

Όπως μας πληροφόρησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος –αυτός που παρέδωσε τον Οτσαλάν στην Τουρκία- είναι αθλιότητα να κόβεται η υποψηφιότητα Σουλεϊμάν και ο ΣΥΡΙΖΑ να «κάνει τεμενάδες» στον Ερντογάν.

Όπως μας πληροφόρησε ο Φαήλος Κρανιδιώτης -ο “κομμένος” της Ευρωλίστας της ΝΔ, προσωπικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά και γνωστός υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων- ότι «ο Αλέξης στη Θράκη σέρνεται σαν σκυλί πίσω από τον αραμπά του προξενείο».

Όπως μας πληροφόρησε το Πρώτο Θέμα –αυτό που χθες είχε σαν πρώτο θέμα άρθρο με τίτλο «Ρομά, Πακιστανοί και Αλβανοί σπεύδουν για το κοινωνικό μέρισμα!»- ότι το «κόψιμο» της Σαμπιχά είναι «άκομψο, περίεργο, αν όχι και ύποπτο».

Όπως μας πληροφόρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης –γνωστός για την κοινωνική του ευαισθησία στις αδύναμες ομάδες και ειδικά τους μετανάστες και τις μειονότητες- ότι πρόκειται για τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο.

Όπως μας πληροφόρησε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, μέσω ανακοινώσεων εκπροσώπων τους –αυτή που αφήνει χωρίς νερό, ηλεκτρισμό και στοιχειώδεις παροχές υγιεινής, δεκάδες καταυλισμούς Ρομά σε όλη την Ελλάδα, ενώ δεν σταματά να επιδεικνύει τον ανθρωπισμό της σε όποιον το έχει ανάγκη – ότι είναι απαράδεκτο να μην εκπροσωπείται μία μουσουλμάνα Ρομά στο Ευρωκοινοβούλιο.

Όπως –και– πάλι μας πληροφόρησε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου –αυτή που απήγαγε και παρέδωσε στις τουρκικές αρχές τον Μπουλούτ Γιαϊλά τον περασμένο χρόνο– ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται εντολές από το τουρκικό προξενείο.

Η αλήθεια είναι ότι μάθαμε πολλά ενδιαφέροντα μέσα σε μία μέρα…

Υ.Γ.: Όσον αφορά στα σενάρια περί πίεσης του τουρκικού προξενείου στον ΣΥΡΙΖΑ για απόσυρση της υποψηφιότητας Σουλεϊμάν, υπενθυμίζεται ότι το τουρκικό προξενείο πιέζει τους εκπροσώπους της μειονότητας να μην κατέβουν με κανένα κόμμα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]