“Ωδή” στο άγχος

Προειδοποίηση: Πρόκειται για μία άκρως χιουμοριστική προσέγγιση που προκαλεί υψηλά επίπεδα… επ, αγχώδη τυπάκο αγχώθηκες;

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα αγχολυτικό που ερωτεύτηκε παράφορα την ιδιοκτήτριά του. Εκείνη όμως δεν έδειξε ποτέ κάτι ανάλογο. Έτσι, ο φίλος μας το αγχολυτικό αποφάσισε να επισκεφθεί την ομάδα των ανώνυμων αγχολυτικών (Α.Α.) προκειμένου να μιλήσει για το βάσανό του. Ακολουθεί ένα απόσπασμα λοιπόν από τον φίλο μας στην πρώτη του συνάντηση.

Γεια σας, είμαι το αγχολυτικό Χ και βρίσκομαι σήμερα εδώ για να σας πω ότι ερωτεύτηκα την ιδιοκτήτριά μου. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Καθόμουν όλο το βράδυ στο κομοδίνο την πρώτη μέρα που την γνώρισα. Δεν κοιμήθηκα ούτε ένα λεπτό. Την κοίταζα να κοιμάται και ζωγράφιζα στις οδηγίες χρήσης που είχα στην τσέπη μου ατέλειωτες ώρες. Πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι έτρεχα γρήγορα στη θήκη μου αφού γυαλιζόμουν προηγουμένως στην συσκευασία για να βεβαιωθώ ότι θα με προσέξει. Εκείνη όμως ξυπνούσε και με σχεδόν μισόκλειστα μάτια με κατάπινε και ξανάπεφτε για ύπνο. Ήταν όμορφη ακόμα και με ανάκατα τα μαλλιά της, ακόμα και αν εκείνη πίστευε ότι είναι σε μαύρο χάλι. Προσπαθούσα να είμαι πάντα σε ετοιμότητα μήπως και με προσέξει, αλλά δυστυχώς αυτό δεν έγινε ποτέ.

Έτσι νομίζω ότι χρειάζομαι ένα αγχολυτικό γιατί έχασα την ηρεμία μου και τον ύπνο μου.

Το αγχολυτικό μας λοιπόν πήρε αγχολυτικό και οι μέρες περνούσαν.

stress day and night

Μία μέρα η ιδιοκτήτρια ξύπνησε πριν το ξυπνητήρι. Πήρε στα χέρια της το κουτί και είπε, δεν σε χρειάζομαι πια. Το Χ σάστισε. Η μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στο γεγονός ότι δεν σε χρειάζομαι πια, επανέλαβε. Όταν σε χρειαζόμουν, εσύ ήσουν το (+) και εγώ το (-), αυτό σημαίνει ότι το (+) + (-) = – , επικρατεί το (-). Τώρα που εσύ χρειάστηκες αγχολυτικό και είσαι το αγχολυτικό, έχουμε το εξής: (-) + (+) = – . Άρα, (-) + (-) = +. Αυτό σημαίνει ότι επικρατεί το + για εμένα.

agxos

Δεν πρόλαβε να μιλήσει το αγχολυτικό μας και βρέθηκε αμέσως στον κάδο, με το σκουπιδιάρικο να το αδειάζει στον κουβά του. Τότε εκείνο καθώς ανακυκλωνόταν έγραψε στις οδηγίες χρήσης βιαστικά.

Όλα είναι φαύλος κύκλος. Οι άνθρωποι παίρνουν αγχολυτικά μέχρι να πάρουν αγχολυτικά τα αγχολυτικά. Σε κάθε περίπτωση κάποιος βιώνει άγχος όπως και να ΄χει. Κάποιος βγαίνει κερδισμένος και κάποιος “χαμένος”. Η σειρά μου λοιπόν να βρεθώ στη θέση του ηττημένου μέχρι να με ξαναστείλουν σε νέο ιδιοκτήτη μετά την ανακύκλωση.

Και έζησαν αυτοί αγχωμένοι κι΄ άλλοι πιο αγχωμένοι!

agxos therapeia

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]