Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και αυτοί είναι οι οπαδοί της κάθε ομάδας. Στην περίπτωση του Γκάρεθ Μπέιλ, χρειάστηκαν κάποιες μέρες για να γίνει μια στροφή 180 μοιρών, η μια «κωλοτούμπα», στην ποδοσφαιρική διάλεκτο. Στην περίπτωση του Μάρκο Μποριέλο της Ρόμα, όπως και αμέτρητες άλλες φορές, χρειάστηκαν κάποια λεπτά για να «ήρωας» από «μαύρο πρόβατο».


Γκάρεθ Μπέιλ

Το τι γράφτηκε τις τελευταίες μέρες γύρω από το όνομα του Ουαλού πρώην παίκτη της Τότεναμ δεν γίνεται να συγκεντρωθεί. Όλο και κάτι θα σου ξεφύγει αν προσπαθήσεις να τα μαζέψεις.

Είναι σακάτης. Έχει πρόβλημα στη μέση που μπορεί να χρειάζεται χειρουργείο. Αν κάνει την επέμβαση μπορεί να μην ξαναπαίξει ποδόσφαιρο. Η Ρεάλ γνώριζε για το πρόβλημα, αλλά το έκρυψε για να μην γίνει ρεζίλι τελευταία στιγμή στους οπαδούς της. Πέταξε 100 εκατομμύρια ευρώ!

Αυτά και άλλα πολλά άκουσε ο Μπέιλ πριν καν προλάβει να ξεκινήσει βασικός σε επίσημο αγώνα. Ώσπου έγινε και αυτό για να έρθει και να δέσει το γλυκό. Ο Κάρλο Αντσελότι, πιθανόν να ήθελε να τον προφυλάξει όλο αυτόν τον καιρό για να τον έχει ξεκούραστο και ετοιμοπόλεμο στο El Clasico. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ουαλός μεσοεπιθετικός δεν ήταν απλά κακός στο συγκεκριμένο ματς, αλλά ήταν ο χειρότερος και τον δύο ομάδων με διαφορά από τον δεύτερο. Αυτό ήταν. Επιβεβαιώθηκαν λοιπόν όλοι οι επικριτές του και φήμες λένε ότι κάποιοι από αυτούς βγήκαν σε κεντρικές Πλατείες της Βαρκελώνης αλλά και της Μαδρίτης για να πανηγυρίσουν την κακοήθη πρόβλεψή τους!

 

Real Madrid's Gareth Bale celebrates

Κανείς τους δεν σκέφτηκε ότι δεν έχει κάνει καλοκαιρινή προετοιμασία καθώς το σίριαλ της μεταγραφής του τράβηξε μέχρι τις τελευταίες μέρες τις μεταγραφικής περιόδου. Κανείς δεν ξέρει πως είναι να ξεκινάς βασικός μετά από κάποιους μήνες. Κανείς δεν σκέφτηκε ότι στο πρώτο του ματς ως βασικός ήταν το δυσκολότερο που θα μπορούσε να έχει μες στην χρονιά. Στην έδρα της Μπαρτσελόνα, με 100.000 ανθρώπους να περιμένουν μία λάθος πάσα ή ένα λάθος κοντρόλ για να τον γιουχάρουν με συγχρονισμό που θα ζήλευε η γνωστότερη χορωδία του κόσμου.

Τι τους νοιάζουν άλλωστε όλα αυτά; Αφού στοίχισε 100 εκατομμύρια ευρώ θα πρέπει να μην κάνει λάθος σε 90 λεπτά να βάζει τουλάχιστον τρία γκολ, να κόβει να μοιράζει και αν ο Ντιέγκο Λόπεζ κάποια στιγμή δεν μπορεί να αποκρούσει θα πρέπει να είναι εκεί για να διώξει τη μπάλα πάνω στη γραμμή.

Κάτι τέτοιο έκανε στο αμέσως επόμενο ματς της Ρεάλ με την Σεβίλλη. Πέτυχε δύο τέρματα, σέρβιρε ακόμα δύο και ξαφνικά από «μισθοφόρος» έγινε ο «διαστημικός Μπέιλ».

 

Κάντε μας τη χάρη απανταχού ξερόλες οπαδοί και θυμηθείτε ότι ακόμα και ο Λιονέλ Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Γκάρεθ Μπέιλ, είναι άνθρωποι. Δεν είναι ρομπότ. Έχουν συναισθήματα και ψυχολογία. Δεν μπορεί κάποιος επειδή έτσι γουστάρει να χαίρεται όταν βλέπει τον άλλον να τραυματίζεται ή να μην πηγαίνει καλά αγωνιστικά.

Ο Λιονέλ Μέσι έχει σπάσει όλα τα κοντέρ τα τελευταία χρόνια και επειδή μες στον Οκτώβριο σκόραρε μόνο μία φορά (απέναντι στη Μίλαν εκτός έδρας για το Champions League μάλιστα), πέσανε όλοι να τον φάνε. Κάτι δεν πάει καλά με τον Μέσι. Δεν είναι ο ίδιος πια. Είναι ντεφορμέ. Έχει βαρεθεί. Ήμαρτον!

Άνθρωπος είναι και αυτός. Συμφωνώ ότι τα ποσά που παίρνουν είναι τουλάχιστον υπερβολικά, αλλά είναι όλοι τους άνθρωποι. Έχουν οικογένειες, παιδιά, προβλήματα. Πιθανόν λιγότερα από τον καθένα μας και πιθανότατα τα λύνουν με πολύ μεγαλύτερη ευκολία από εμάς. Αλλά τι κερδίζουμε εμείς αν ψάχνουμε ευκαιρία να τους μειώσουμε;

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις και ο ίδιος ο πρόεδρος της FIFA, ο Σεπ Μπλάτερ, αντί να τον συγχαρεί, βγήκε και είπε δημόσια ότι ο Πορτογάλος ασχολείται περισσότερο με την εξωτερική του εμφάνιση παρά με το να παίζει ποδόσφαιρο. Πώς γίνεται να το λες αυτό για έναν άνθρωπο που έχει 11 γκολ στο πρωτάθλημα σε ισάριθμες συμμετοχές και σε 3 ματς στο Champions League έχει άλλα 7; Την ώρα που δεν είσαι απλός οπαδός, αλλά αυτός που είσαι και αυτό που (;) πρεσβεύεις.

Τελευταίο πρόσφατο και χαρακτηριστικότατο παράδειγμα της μνήμης χρυσόψαρου του κάθε οπαδού είναι αυτό του Μάρκο Μποριέλο. Με το που τραυματίστηκε ο Φραντσέσκο Τότι, στο ματς με την Νάπολι, οι οπαδοί των «τζιαλορόσι» τα έβαψαν μαύρα. Τον μεγάλο τους αρχηγό καλούνταν να αντικαταστήσει ο «άμπαλος» Μάρκο Μποριέλο.

Στο ματς με τη Νάπολι και στην εκτός έδρας νίκη με την Ουντινέζε δεν σκόραρε και άρχισαν οι πρώτες μουρμούρες στην κερκίδα. Την Πέμπτη (31/10), η Ρόμα υποδέχθηκε την Κιέβο με πολλές απουσίες για να κάνει το 10 στα 10 στο πρωτάθλημα και να γραφτεί στην ιστορία.

Το ματς δεν ξεκίνησε καλά και στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι είχε κολλήσει στο 0-0. Ο Μποριέλο ήταν αντικειμενικά από τους χειρότερους παίκτες του γηπέδου. Μετά το 60’ σε κάθε του επαφή με τη μπάλα, οι μουρμούρες γινόντουσαν εντονότερες. Μέχρι το 67ο λεπτό. Τότε όλοι αυτοί που τον γιούχαραν, πετάχτηκαν από τις θέσεις τους και ήθελα να τον αγκαλιάσουν και να του πουν ευχαριστώ. Γιατί; Για τον προφανή λόγο. Είχε κάνει το 1-0 με πολύ ωραία και δύσκολη κεφαλιά, δίνοντας τελικά τη νίκη στην ομάδα του.

 

Ό, τι και να γίνει όμως, αυτή η διαφήμιση θα είναι επίκαιρη σε όλα τα γήπεδα του κόσμου.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Αφού απέτυχε να γίνει μεγάλος και τρανός εντός των γραμμών ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου (όχι δεν τον έφαγαν τα κυκλώματα, ούτε ένας σοβαρός τραυματισμός), αποφάσισε να ασχοληθεί με ό,τι κοντινότερο με το ποδόσφαιρο. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και δούλεψε σε αθλητικές ιστοσελίδες (balla.gr, sport.gr). Επίσης, εργάστηκε ως LOC στον τελικό του Champions League της Αθήνας το 2007 και ως απεσταλμένος του NovaΣΠΟΡ FM σε εκείνον της Μόσχας το 2008. Όπου κι αν εργάστηκε στάθηκε τυχερός, καθώς ασχολιόταν με αυτό που αγαπούσε περισσότερο, το διεθνές ποδόσφαιρο.

Related Posts