Το Πήγα-Είδα-Άκουσα της εβδομάδας ξεχωρίζει όχι τόσο γιατί οι συντάκτες μας είδαν και προτείνουν “φρέσκες” ταινίες (αυτό το συνηθίζουν), όσο για τα στέκια που ανακάλυψαν λίγο πιο έξω από το κέντρο της Αθήνας. Οι δικές σας προτάσεις είναι πάντα ευπρόσδεκτες στο info@3pointmagazine.gr !

Είδα
το “Prisoners”, ένα εξαιρετικό θρίλερ. Η υπόθεση – δυο κοριτσάκια εξαφανίζονται μυστηριωδώς σε μία αμερικάνικη πόλη – φαντάζει κλασική, αλλά η πλοκή αποδεικνύεται συναρπαστική.

 

 

Στις πολύ δυνατές ερμηνείες (ειδικά από τον Hugh Jackman και τονJake Gyllenhaal) και το έντονο σασπένς προστίθεται ένας βαθύτερος ηθικός προβληματισμός, σε μία ταινία που μπορεί κάλλιστα να διεκδικήσει Όσκαρ.

Θέμος “Απίκος” Ρίζος

Πήγα στην “Κίτρινη Γκαζόζα” (Λεωφ. Δεκελείας 134) στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ένα μαγαζί λίγα βήματα από το παλιό γήπεδο της ΑΕΚ, δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί αεκτζίδικο στέκι, πόσο μάλλον όταν ιδιοκτήτες είναι παίκτες της ομάδας χάντμπολ του Δικεφάλου (Φάνης Τσαούσης και Γιώργος Παπαδόπουλος).

 

prisoners1

Το μαγαζί ωστόσο αποτελεί ιδανικό προορισμό και για όσους ψάχνουν ένα ευχάριστο περιβάλλον με φωτεινά χρώματα και παιχνιδιάρικη διάθεση, για να πιουν τον καφέ τους, αλλά και να δοκιμάσουν κοκτέιλ με βάση τη μαστίχα. Υπέροχη “εικαστική” παρέμβαση οι γατούλες που κυκλοφορούν στον χώρο του μαγαζιού, κάνοντάς σε να αισθάνεσαι ότι δεν είσαι στην πόλη.

Σοφιάννα Μπονοβόλια

Είδα την ταινία “About Time” (“Όσα φέρνει ο χρόνος”) του Ρίτσαρτ Κέρτις. Μπορεί το άκουσμα το σεναρίου και το trailer να σε κάνει να νομίζεις ότι είναι μια κλασική ρομαντική κομεντί, αλλά στην πραγματικότητα ο Κέρτις καταφέρνει να ανεβάσει κατά πολύ το επίπεδο, με τις ερμηνείες και το χιούμορ.

 

 

Η ιστορία γλυκόπικρη, με φαντασία αλλά και νόημα. Θα σε κάνει να γελάσεις σίγουρα, ίσως να συγκινηθείς, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα περάσεις καλά – κάτι σπάνιο για τις τελευταίες κομεντί που κυκλοφορούν εκεί έξω.

Κατερίνα Καραβία

Πήγα στο Ποδήλατο-καφέ (Μαικήνα 69) στου Ζωγράφου για να περάσω ένα ηλιόλουστο μεσημέρι με καλή παρέα. Ένα γωνιακό μικρό καφέ-μεζεδοπωλείο μέσα στη γειτονιά του Ζωγράφου με τραπεζάκια έξω κάτω από ψηλά δέντρα. Μια μικρή αυλίτσα με μερικά λουλούδια και δέντρα μέσα στις ασφυκτικά χτισμένες πολυκατοικίες της περιοχής.

 

prisoners2

Βέβαια το σοκ έρχεται με τον λογαριασμό, όταν ένα φρέντο εσπρέσο κοστίζει μόλις 1,90! Τους μεζέδες και το τσίπουρό του δεν το δοκιμάσαμε αλλά αν κρίνουμε από την ποιότητα στην εξυπηρέτηση και τις προσιτές τιμές, τότε είναι σίγουρο ότι θα επιστρέψουμε για να τα δοκιμάσουμε.

Μελίνα Βελιμέζη

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]