Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε ιδανικά για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια και τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ενημερωνόταν λεπτό προς λεπτό για τις εξελίξεις.

Το χρονοδιάγραμμα ιδανικό για την «επιχείρηση καταιγίδα». Στις 4 και 20 το ξημέρωμα στο Ραδιομέγαρο βρίσκονταν όλοι κι όλοι 20 νοματαίοι, ενώ σε ολόκληρη την Αθήνα ο πολύς ο κόσμος κοιμάται. «Μέχρι να ξυπνήσουν, να ενημερωθούν, να ξεκουνήσουν και να έρθουν στην Αγία Παρασκευή, θα την έχουμε κάνει εμείς τη δουλειά μας», σκέφτηκαν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ και η αλήθεια είναι πως (θεωρητικά) είχαν δίκιο…

Ωστόσο, τα σχέδια τους τελικά δεν βρήκαν τέλεια εφαρμογή και γι’ αυτό ευθύνεται ένα και μόνο άτομο. Ένας άνθρωπος με αραιά μαλλιά, φυτεμένη φράντζα και στραβή μύτη, που συνήθως κυκλοφορεί με τα χέρια τεντωμένα.

Ναι, καλά καταλάβατε… Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου! Ο γερόλυκος της ελληνικής ροκ σκηνής, το θρυλικό λαρύγγι, το δεξί χέρι των Scorpions βρέθηκε στο Ραδιομέγαρο λίγα μόλις λεπτά μετά την είσοδο των ΜΑΤ στο κτίριο.

bilaros stin ert(4)

 Και οι μπάτσοι μπορεί να είναι μπάτσοι, αλλά τον Μπίλαρο τον σέβονται και σάστισαν μόλις τον είδαν να προτάσσει τα στήθη του μπροστά τους και να τραγουδάει «ΕΛΛΑΣ»! Αφήστε που θα μπορούσε να εννοεί και «ΕΛ.ΑΣ.» Μπερδεύτηκαν!

Κάποιος ΜΑΤατζής είχε μία αναλαμπή. Μία παιδική ανάμνηση από το γυμνάσιο, όταν γούσταρε μία ροκού. Είχε πάει για χάρη της μέχρι και στη «Σφεντόνα» και ανακατεύθηκε με τους κομμουνιστές. Είχε ερωτευθεί βλέπετε και μάλιστα θυμήθηκε πως είχε φωνάξει «Βασίλη ζούμε για να σ’ ακούμε»!

dakrygona_ert_mpilaros

Μόνο που αυτή τη φορά έπρεπε να ακούσει τον αγράμματο ανώτερό του. Δεν είχε επιλογή. Έσκυψε το κεφάλι, παραμέρισε τον θρυλικό ρόκερ και μπήκε στο Ραδιομέγαρο. Πέταξε τον κόσμο έξω, «απελευθέρωσε» το κτίριο από τους καταληψίες.

Ο Βασίλης την ίδια ώρα έγινε πρωτοσέλιδο στο BBC, δήλωσε πως ξημέρωσε μια υπέροχη μέρα και πήγε για ύπνο σιγοψιθυρίζοντας το «Να κοιμηθούμε αγκαλιά…».

Δεν ξέρω με ποια θα κοιμηθεί, αλλά σίγουρα όχι με τη Δημοκρατία.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]