Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου, στο τμήμα του κοντά στην κάτω πύλη. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, έβαλαν φωτιά σε σκουπίδια έξω απ’ το ΚΥΤ και ακολούθως σε σκηνές εντός του ΚΥΤ.

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για συνεχείς εκρήξεις από φυάλες αερίου και γίνεται λόγος για μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Περίπου 5.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από το Κέντρο Υποδοχής.

Η φωτιά, που ξέσπασε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, επεκτάθηκε πολύ γρήγορα, καθώς πρόκειται για παραπήγματα, από χαρτόνια, ξύλο και πλαστικό. Ένταση ξέσπασε στην περιοχή με συγκρούσεις, αλλά και χιλιάδες ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι για να σωθούν από τις φλόγες. Στον καταυλισμό της Σάμου διαμένουν σήμερα περίπου 5.700 σε υποδομές που είναι μόλις για 650 άτομα.

Το απόγευμα στο κέντρο της πόλης της Σάμου Αφγανοί συγκρούστηκαν για άγνωστους λόγους με Σύρους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις Σύροι και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.  Δεν έχει εξακριβωθεί εάν το συγκεκριμένο γεγονός έχει κάποια σχέση με τη φωτιά που ξέσπασε στο ΚΥΤ αργότερα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]