Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΜΚΟ Άρσις στην οδό Μαυρομματαίων πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι το σωματείο βάσης εργαζομένων στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση λόγω του τερματισμού στέγασης και οικονομικής ενίσχυσης των προσφύγων, αλλά και των εξώσεων που διενεργούνται για ορισμένες από τις οποίες φέρει την ευθύνη η διοίκηση της Άρσις.

Οι εργαζόμενοι κρέμασαν ένα πανό μπροστά στην είσοδο του κτηρίου που έγραφε “ενάντια στις εξώσεις προσφύγων από τα διαμερίσματα” και πέταξαν τρικάκια.

Όπως εξηγούν η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δραματικές περικοπές της χρηματοδότησης του στεγαστικού προγράμματος ΕΣΤΙΑ ΙΙ, έχει ως αποτέλεσμα να το καθιστά «μη βιώσιμο», εξέλιξη που συνεπάγεται την απώλεια πολλών θέσεων εργασίας καθώς και υπηρεσιών για τους πρόσφυγες.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό, τονίζουν, του νέου προγράμματος είναι ότι τα χρήματα δίνονται σύμφωνα με τον αριθμό των ανθρώπων που εξυπηρετεί η εκάστοτε ΜΚΟ. Περισσότερες κενές θέσεις, σημαίνει και λιγότερα χρήματα. Συνεπώς όσο περισσότεροι άνθρωποι αρνούνται να υπακούσουν στις εντολές των ΜΚΟ να αποχωρήσουν από το διαμέρισμα που διαμένουν είτε λόγω απορριπτικής είτε λόγω θετικής έκβασης της αίτησης ασύλου σημαίνει τόσο μεγαλύτερη οικονομική ζημιά για τις ΜΚΟ.

Ως πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρουν την περίπτωση έξωσης 19χρονου Αφγανού στις 12 Νοεμβρίου με έφοδο της αστυνομίας, μετά το πέρας διορίας που έληγε στις 30/10 κι ο οποίος ναι μεν είχε λάβει 2 φορές απορριπτική απόφαση για την έκδοση ασύλου, αλλά η διοίκηση της Αρσις όφειλε ως μια οργάνωση που διακηρύττει ότι ενδιαφέρεται για την προστασία των προσφύγων κι ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν θα έφτανε στο σημείο να καλέσει την αστυνομία, να μεταχειριστεί πολύ διαφορετικά την κατάσταση.

Το αποτέλεσμα είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος όπως τονίζει το σωματείο να οδηγηθεί σε κάποιο κέντρο κράτησης και στην αστεγία.

Αντίστοιχη υποκριτική συμπεριφορά καταγγέλλει το σωματείο απέναντι και στους εργαζόμενους τονίζοντας ότι πριν λίγους μήνες σε παρέμβαση του ενάντια σε μαζικές απολύσεις, έξω από τα κεντρικά γραφεία περίμεναν τα μέλη του αστυνομικοί και ήλεγχαν ποιος έμπαινε κι έβγαινε ζητώντας να μάθει γιατί βρισκόταν εκεί. Επίσης πριν 2 χρόνια η διοίκηση της ΜΚΟ είχε καλέσει και πάλι την αστυνομία για να απαγορεύσει την είσοδο στους δυο τότε παράνομα απολυμένους εργαζόμενους, οι οποίοι τελικά επαναπροσλήφθησαν.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια