Ο Ιβάν Σαββίδης ανέλαβε την ηγεσία του ΠΑΟΚ κάνοντας δυναμικό μπάσιμο στο… μαγικό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το οικονομικό backround που συνοδεύει τον εκ Ρωσίας ορμώμενο επιχειρηματία, δίνει στους φίλους της ομάδας τη δυνατότητα να αισιοδοξούν πως ο Δικέφαλος μπορεί να πετάξει ξανά ψηλά, διεκδικώντας με αξιώσεις την πρωτοκαθεδρία.

Λογικό. Με την ΑΕΚ εκτός Σούπερ Λίγκας και τον Παναθηναϊκό σε δύσκολη κατάσταση, μοναδικός αντίπαλος του ΠΑΟΚ του Σαββίδη φαίνεται πως θα είναι ο Ολυμπιακός. Και μιλάμε για την επόμενη σεζόν, όχι για τη φετινή. Φέτος ο ΠΑΟΚ δεν φτιάχτηκε για να διεκδικεί τίτλους, αλλά για να έχει μια αξιοπρεπή παρουσία σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Ας μην ξεχνάμε πως το καλοκαίρι δεν υπήρχε Σαββίδης, μα μία διοίκηση χωρίς πολλές δυνατότητες που επέλεξε να στηριχθεί στον Γιώργο Δώνη και ορισμένους νεαρούς και φερέλπιδες ποδοσφαιριστές.

Στην ομάδα μπήκε μια έξτρα πίεση έπειτα από την έλευση του Ιβάν Σαββίδη καθώς έπρεπε ξαφνικά να μετατραπεί σε διεκδικήτρια τίτλων. Εντάξει, σίγουρα η μεταγραφική της ενίσχυση τον Γενάρη ήταν σημαντική, ωστόσο ούτε αυτή είναι ικανή να αλλάξει απότομα το dna της. Η δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και η πορεία του ως τα ημιτελικά του κυπέλλου δεν μπορούν να θεωρηθούν ως αποτυχία. Σε καμία περίπτωση.

savvidis

Διότι δεν υπάρχει άνθρωπος του ποδοσφαίρου που να εξεπλάγη από τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τον τελικό του Κυπέλλου. Ο Αστέρας Τρίπολης προκρίθηκε απολύτως δίκαια και… φυσιολογικά. Η συνετή δουλειά της διοίκησης των Αρκάδων την τελευταία πενταετία σε συνδυασμό με το έργο του Σάκη Τσιώλη από τα μέσα της περσινής σεζόν απέφερε καρπούς. Ο Αστέρας είναι μια ομάδα που διαθέσει ποιοτικότατους ποδοσφαιριστές και παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο. Δικαίως έφτασε στον τελικό και λογικά θα διεκδικήσει μέχρις εσχάτων την πρώτη θέση των πλέι οφ που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σίγουρα οι φίλοι του ΠΑΟΚ αισθάνονται πικραμένοι. Σίγουρα και ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης στεναχωρήθηκε επειδή η ομάδα του στερείται της ευκαιρίας να διεκδικήσει τον τίτλο απέναντι στον Ολυμπιακό. Ωστόσο, απαιτείται υπομονή. Ο ομογενής επιχειρηματίας «έχτισε» μια ολόκληρη αυτοκρατορία με επιμονή και υπομονή. Και στην περίπτωση του ΠΑΟΚ πρέπει να κάνει το ίδιο αν θέλει να δει αποτελέσματα. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη και αν γίνεται, γίνεται σπάνια και οφείλεται αποκλειστικά στην τύχη.

Απόστολος Λιόγκας

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]