Ο Ζοζέ Μουρίνιο έχει συνηθίσει να κερδίζει. Δεν έχει διστάσει να το δηλώσει και δημόσια. Μια ομάδα που δεν μπορεί να νικήσει επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια όμως, είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε. Ή μάλλον ήταν, γιατί δεν άφησε και κανέναν να μείνει στη Μαδρίτη.

Η αρχή του κακού

Η ιστορία κρατάει από τις 17 Μαίου του 2013. Τότε ο Πορτογάλος ήταν ακόμα προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης και αντιμετώπισε τους «ροχιμπλάνκος» στον τελικό του Copa Del Rey. Παρά το γεγονός ότι ο τελικός έγινε στην έδρα της Ρεάλ, το Σαντιάγκο Μπερναμπέου, η «βασίλισσα» έφυγε από το γήπεδο με άδεια χέρια.

Diego Costa

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ από το 14’ και όλοι πίστευαν ότι παίζοντας στην έδρα της, η Ρεάλ δεν έχανε το τρόπαιο. Κι όμως. Στο 33’ ο Ντιέγκο Κόστα έκανε το 1-1 και αυτό ήταν και το σκορ της κανονικής διάρκειας του αγώνα. Στην παράταση, ο Μιράντα στο 99’ έκανε το 1-2 για την Ατλέτικο και μετά δεν ήταν τίποτα για την ομάδα του Σιμεόνε να αμυνθεί για 20 λεπτά και να κατακτήσει το τρόπαιο.

Μάλιστα στο 75’ ο Μουρίνιο είχε αποβληθεί. Δεν το ξέχασε ποτέ και σίγουρα ορκίστηκε άμεση εκδίκηση στον εαυτό του, όταν θα ξαναέβρισκε μπροστά του την Ατλέτικο. Το ποδόσφαιρο και τα ωραία παιχνίδια που παίζει, τα έφεραν έτσι ώστε να ξαναβρεθούν αντίπαλοι Μουρίνιο-Ατλέτικο.

Το κακό παράγινε

Αυτή τη φορά όμως, όχι ως προπονητής της Ρεάλ στο ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά της Τσέλσι. Η ιστορία ξεκινά στις 22 Απριλίου του 2014. Η Τσέλσι καταφέρνει να κάνει την υπέρβαση, όπως και η Ατλέτικο και οι δυο τους βρίσκονται αντιμέτωπες στον ημιτελικό του Champions League. Πρώτο ματς στην Μαδρίτη και το 0-0 δεν μοιάζει κακό σκορ για την Τσέλσι, έχοντας το δεύτερο ματς στην Αγγλία.

Κι όμως. Όχι μόνο δεν ήταν αρκετό, αλλά η νίκη της ομάδας της Μαδρίτης μέσα στο Στάμφορντ Μπριτζ ήρθε με εμφατικό-εντυπωσιακό-επιβλητικό τρόπο. Αρχικά ο Φερνάντο Τόρες «πλήγωσε» την πρώην ομάδα του και στο 33’ έδωσε προβάδισμα και σκορ πρόκρισης στην Τσέλσι (1-0). Πριν καν προλάβουν όμως, οι ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια, ο Άντριαν ισοφάρισε σε 1-1 στο 44’ και άλλαξε ξανά το σκηνικό. Στην επανάληψη η Τσέλσι πίεζε για το γκολ της πρόκρισης, αλλά ο Ντιέγκο Κόστα με πέναλτι στο 60’ έκανε πάρα πολύ δύσκολο το έργο των Άγγλων και ο Αρντά Τουράν στο 72’ απλά έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην ομάδα του κάνοντας το 1-3 κλείνοντας έτσι ένα εισιτήριο για τον τελικό του Champions League.

Είναι κοινό μυστικό ότι στον Μουρίνιο δεν αρέσει να χάνει. Πόσο μάλλον δύο φορές τόσο ντροπιαστικά από τον ίδιο αντίπαλο. Και μάλιστα με διαφορετικές ομάδες. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Όντας το φαβορί και τις δύο φορές.

Δεν μπορείς να τους νικήσεις; Αγόρασέ τους

Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να περάσουν έτσι. Η αρχή έγινε με την ανακοίνωση ότι ο Τιμπό Κουρτουά, που ήταν από τους πρωταγωνιστές της Ατλέτικο μέχρι τον τελικό, θα επιστρέψει στην Τσέλσι (στην οποία άνηκε τα τρία τελευταία χρόνια, αλλά έπαιζε δανεικός στην Ατλέτικο). Ο Τσεχ προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό και τι πιο εύκολο από το να τον αντικαταστήσεις με έναν παίχτη που είναι από τους καλύτερους στον κόσμο, νέος και σου ανήκει.

courtois

Δεν έμεινε όμως εκεί. Πριν από λίγες μέρες επισημοποιήθηκε και η απόκτηση του Ντιέγκο Κόστα, του πρώτου σκόρερ της Ατλέτικο τη σεζόν που μας πέρασε με 27 γκολ σε 35 συμμετοχές. Πούλησε ήδη τον Ντεμπά Μπα, ενώ έμεινε ελεύθερος και ο Ετο. Σίγουρα ενισχύθηκε και στην επίθεση.

Τελευταίο (προς το παρόν) απόκτημα του Μουρίνιο από την Ατλέτικο Μαδρίτης, είναι ο Φιλίπε Λουίς. Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ της. Στα 28 του, μετά από δύο τρομερές σεζόν στο Βιθέντε Καλντερόν, έκρινε ότι ήταν η ώρα να κάνει το βήμα παραπάνω. Και το έκανε χάρη στον Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος τον εμπιστεύεται ως αντικαταστάτη του Άσλι Κόουλ που έμεινε ελεύθερος και πήγε στην Ρόμα.

Filipe Luis

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Τιμπό Κουρτουά (Τερματοφύλακας), Φιλίπε Λουίς (αριστερό μπακ), Ντιέγκο Κόστα (επιθετικός). Τί λείπει; Ένας μέσος. Μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα, αλλά ο Τιάγκο Μέντες, της Ατλέτικο, είναι μια ανάσα από τους «μπλε» του Λονδίνου. Δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί και αυτός τις επόμενες μέρες, ως ελεύθερος.

Με λίγα λόγια, παραφράζοντας λίγο μια γνωστή παροιμία: «Ότι δεν λύνεται, αγοράζεται».

ΥΓ. Ο ίδιος ο Μουρίνιο μετά την απόκτηση του Φιλίπε Λουίς, είπε ότι οι μεταγραφές έχουν κλείσει, αλλά ο Τιάγκο, είναι ελεύθερος. Δεν θα μετρήσει για μεταγραφή. Για να δούμε…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]