Διαστάσεις παίρνει και στη Βρετανία το κύμα διαδηλώσεων με κεντρικό σύνθημα «black lives matters», που πυροδοτήθηκε από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στην Μινεάπολη των ΗΠΑ.

Οι διαδηλώσεις δεν περιορίζονται στο Λονδίνο, αλλά εξαπλώνονται και σε άλλες πόλεις της Βρετανίας. Όπως στο Μπρίστολ, όπου οι διαδηλωτές αποκαθήλωσαν το άγαλμα του Έντουαρντ Κόλστον, ενός εμπόρου σκλάβων του 17ου αιώνα ο οποίος είχε γεννηθεί στην πόλη.

Τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

Μάλιστα το άγαλμα πετάχτηκε από τους διαδηλωτές στο λιμάνι της πόλης.

 

Ο Κόλστον γεννήθηκε στο Μπρίστολ στις 2 Νοεμβρίου του 1636 και πέθανε στις 11 Οκτωβρίου του 1721. Στην wikipedia περιγράφεται ως «έμπορος, φιλάνθρωπος και έμπορος σκλάβων», αν και οι δύο τελευταίες ιδιότητες είναι μάλλον αλληλοαποκλειόμενες.

Υπήρξε βουλευτής και ιδρυτής σχολείων, νοσοκομείων και εκκλησιών, από τα κέρδη που του εξασφάλιζε το εμπόριο σκλάβων.

Σήμερα το όνομά του έχει δοθεί σε δρόμους και σχολεία της πόλης.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια