Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο Άρης Πορτοσάλτε σχολιάζοντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Σήμερα», το Προσφυγικό / Μεταναστευτικό και την επανασύσταση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου είπε πως «Όταν σε πιάνει ο ανθρωπισμός «δεν θα πνιγεί κανείς» τελειώνει το θέμα. Να μην υποκρινόμαστε. Είναι δύσκολο θέμα. Αν δεν θέλουμε να πνίγεται κανείς θα έρχονται όλοι στην Ελλάδα. Τελειώσαμε».

Η παραπάνω τοποθέτησή του προκάλεσε την ένσταση των παρουσιαστών της εκπομπής, Μαρίας Αναστασοπούλου και Δημήτρη Οικονόμου, αλλά ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ είχε απάντηση. «Τι θα κάνεις; Θα βάλεις ανεμιστήρες να γυρίσει η βάρκα πίσω;», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια η κουβέντα συνεχίστηκε και ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν θέλει να βουλιάζονται οι βάρκες. «Δεν είπα να βουλιάζεις βάρκες, αλλά από την ώρα που δεν βουλιάζεις βάρκα…», ενώ σε ό,τι αφορά στην αποτροπή τόνισε: «Την αποτροπή δεν την καταλαβαίνω».

*Από το altsantiri.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια