Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα και ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος αποφάσισε να επισκεφτεί τις Σταγιάτες, συνοδεία αστυνομικών και φυσικά βρήκε απέναντι τους κατοίκους του χωριού που αρνούνται να παραδώσουν το νερό της πηγής τους Κρύα Βρύση σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Οι κάτοικοι που βρέθηκαν στην πλατεία του χωριού αντέδρασαν και επικράτησε ένταση, ενώ ο Μπέος τους χαρακτήρισε για μια ακόμα φορά κοπρίτες. Οι κάτοικοι, αντέδρασαν στην προκλητική στάση του Μπέου με πολλούς από αυτούς να τον αποκαλούν “ανεπιθύμητο και ψεύτη”. Πριν από λίγες μέρες ο Αχιλλέας Μπέος εξαπέλυσε ύβρεις κατά των κατοίκων του χωριού και του τραγουδοποιού Αλκίνοου Ιωαννίδη, ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων, καθώς και ο ίδιος είναι κάτοικος της ευρύτερης περιοχής.

Οι κάτοικοι  καλούν σε κινητοποίηση στο παλαιό δημοτικό σχολείο Σταγιατών, καταγγέλλοντας ότι η δημοτική αρχή με την αστυνομία άλλαξαν τις κλειδαριές στο σχολείο που λειτουργούσε ως πολιτιστικό κέντρο, αφού προηγουμένως πέταξαν έξω πράγματα των κατοίκων.